Univé Noord-Holland verstrekt gratis zonnebrandcrème in zwembaden

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

In onder andere de zwembaden Hoornse Vaart, de Spetter, de Bever, de Wijzend en ‘t Woudmeer wordt deze zomer gratis zonnebrandcrème verstrekt. De samenwerking is een initiatief van Univé Noord-Holland om de kans op huidkanker te verkleinen. De dispensers worden in de zwembaden ophangen op een zichtbare centrale plek.

Drastische toename huidkanker

Verbranding en langdurige blootstelling verhogen de kans op huidkanker. In 2019 kregen meer dan 70.000 huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Volgens KWF Kankerbestrijding is bijna de helft van de Nederlanders het afgelopen jaar minstens één keer verbrand en is het aantal gevallen van huidkanker de laatste jaren drastisch toegenomen.

Door de coronacrisis zullen naar verwachting veel Nederlanders deze zomer thuis vakantie vieren. Hoewel zwembaden massale drukte zullen willen voorkomen en erop toezien dat hun gasten de nu geldende afstandsregels naleven, zal op mooie zomerdagen de bezoekersaantallen in de zwembaden waarschijnlijk gaan stijgen.

Gezondheidsrisico’s voorkomen

Het is niet vreemd dat Univé Noord-Holland als verzekeraar zwembadbezoekers wil helpen zich goed te beschermen tegen blootstelling aan de zon. ‘Naast verzekeren, richten we ons allereerst op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Ook op het gebied van gezondheid, één van onze belangrijkste speerpunten. Als coöperatie proberen we oplossingen voor en samen met onze leden te realiseren. Met de gratis installatie van zonnebrand-dispensers in zwembaden helpen we de kans op huidkanker te verkleinen.’

Deelnemende zwembaden

Bij de volgende zwembaden vind je gratis zonnebrand:

  • Hoornse Vaart – Alkmaar
  • Het Streekbad – Hoogkarspel
  • Heersdiep – Den Helder
  • Heerenduinen – Ijmuiden
  • ‘t Woudmeer – Opmeer
  • De Wijzend – Zwaag
  • de Wiel – Schagen
  • Waterdam – Volendam
  • de Spetter – Abbekerk
  • Maarten van der Weijdenbad – Warmenhuizen
  • de Veersloot – Dirkshorn
  • het Baafje – Heiloo
  • de Bever – Sint Pancras 
  • Poel’s Up – Amstelveen
  • Het Oosterbad – Aalsmeer

Laatste blogs

In galop van Heiloo naar Starnmeer

Uit liefde voor paarden begon stal Sprenkeling 1991. 30 jaar later is de stal uitgegroeid tot fokkerij, sport- en een pensionstal. Hoe zetten zij deze grote stap? Lees hier het volledige verhaal.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.

Klantinterview over de financiering bij het bouwen van een huis

Daan en Sara wonen sinds een aantal jaren naar volle tevredenheid in een eigen woning. Dicht bij hun huidige woning werd een nieuwbouwplan (*CPO) opgestart. In eerste instantie hebben ze vrijblijvend informatie ingewonnen, en toen bleek dat ze een optie konden krijgen op een kavel. Een dergelijk besluit neem je niet zomaar, want financieel moet het wel mogelijk zijn. Daan: “Mijn moeder en mijn zus waren zeer tevreden over Menno, dus de stap naar hem was snel gezet”. Toen zagen ze mogelijkheden waarvan ze vooraf niets wisten.

Dit moet je weten over elektrisch rijden

Elektrisch rijden maakt een opmars in ons land. Wij zetten de 9 meest gestelde vragen - zoals de voor- en nadelen - op een rij. Inclusief de antwoorden!
Cybercrime agrarisch

Cybercrime, een serieus gevaar voor de agrarische sector

Ook bij agrariërs is digitaal werken niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbeheersing, automatische koeling, maar ook toepassingen om op afstand de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Het biedt gemakt, maar de toegang moet niet in verkeerde handen komen.