Altijd op pad met de Univé zorgpas

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Bij Univé proberen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we de digitale zorgpas geïntroduceerd. Heeft u de pas nog niet op uw telefoon staan? Graag leggen we nog even de voordelen uit.

We regelen tegenwoordig alles met onze mobiele telefoon. Geldzaken zijn zo voor elkaar, vakanties boeken we in een handomdraai. Een digitale zorgpas van Univé kon dan ook niet uitblijven. Zo heeft u als trouwe klant altijd uw zorgpas bij de hand. Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van deze digitale zorgpas in de Univé app voldoende.

Uw digitale zorgpas in de Univé App. Hoe werkt dat?

De digitale zorgpas staat al voor u klaar. Hoe gaat u te werk? Heel eenvoudig. Allereerst gaat u naar de app van Univé. Heeft u de Univé app nog niet op uw smartphone staan? Dan kunt u de applicatie eenvoudig downloaden via de App Store of de Google Play Store. Staat de app op de telefoon, dan vindt u daar ook de zorgpas. Open hiervoor de app van Univé, ga naar ‘Zorgverzekering’. Onder het kopje ‘Polis’ vindt u onderaan de knop ‘Zorgpas bekijken’. Klikt hierop en u ziet uw pas. Bent u de hoofdverzekerde binnen uw gezin? Dan vindt u hier ook de zorgpassen van alle meeverzekerde gezinsleden.

Helpend handje personeel Univé winkel

Lukt het u zelf niet om de app te installeren? Vraagt u dan een familielid of kennis om even met u mee te kijken en u hierbij te helpen. Wenst u uitleg over de Univé-app of kunt u bijvoorbeeld uw zorgpas niet vinden in de app? Kom dan gerust even langs bij één van onze Univé-winkels!

Naar het buitenland? Neem dan de fysieke pas mee

In het buitenland heeft u uw Europese zorgpas nodig. De gegevens van de European Health Insurance Card (EHIC) vindt u ook terug in de Univé app, maar soms accepteert de zorgverlener in het buitenland de digitale informatie niet. De EHIC in de Univé app is namelijk geen officieel document. Daarom adviseren wij u om altijd de fysieke zorgpas mee naar het buitenland te nemen. Op de achterkant van de zorgpas vindt u de EHIC-informatie. Mocht u tijdens uw buitenlandse reis vergeten zijn de zorgpas mee te nemen en heeft u met spoed zorg nodig? Geen zorgen. Neem contact op met de Univé Alarmcentrale Zorg: +31 40 297 5750. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de buitenlandse zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk zelf voor moet schieten.

Aanvragen van een fysieke zorgpas

Wilt u voor uzelf of een eventuele medeverzekerde een fysieke zorgpas in uw portemonnee hebben? Dan kunt u die eenvoudig aanvragen via mijnunivezorg.nl. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de pas dan gratis thuis. Lukt het online aanvragen van de zorgpas niet? Dan kunt u de pas ook bij één van de Univé-winkels aanvragen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Onze adviseurs in de Univé-winkels helpen u graag verder.

Gratis ZorgCheck

Benieuwd of uw zorg goed is afgestemd op de juiste verzekering? Doe de Univé ZorgCheck! Binnen een half uur weet u welke zorgverzekering bij uw situatie past, met behulp van een Univé-adviseur. En het mooie? De ZorgCheck kan via een persoonlijk gesprek in onze winkel, via beeldbellen óf telefonisch. Voor ieder wat wils!

Laatste blogs

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?

‘BuurtBankjes zijn niet zomaar bankjes, het zijn bankjes met een missie'

Je zou denken; een tuinbank is een tuinbank. In veel gevallen bestaande uit een paar houten planken en vier poten. Gewoon een plek om even te zitten. Klopt als een bus, tót die bank een verbindende functie krijgt en de naam BuurtBankje mag dragen. Sylvia Verhoeven en Daniëlle Goossens vertellen over dit fenomeen.
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?

Veilige installatie biomassaketel voorkomt problemen

Overweeg jij om voor je bedrijf een biomassaketel aan te schaffen? Het is een mooie manier om je energiekosten te verlagen. Maar wees je wel bewust van het brandrisico van deze alternatieve warmtebron. Univé’s risicodeskundige Bas Luitjes legt uit waarom een goede installatie en regelmatig onderhoud belangrijk is.