Aan de zelfstandig ondernemer zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering: ben jij je bewust van de risico’s?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Het belang van een AOV

Arbeidsongeschiktheid, je hoopt dat het je nooit overkomt. Toch krijgen veel mensen ermee te maken. En wat als het jou toch overkomt? Vaak kan je dan minder werken als voorheen en in de meeste gevallen gaat arbeidsongeschiktheid gepaard met (gedeeltelijk) verlies van inkomen. Dan is het prettig om een vangnet te hebben, zeker als je zelfstandig ondernemer bent.

Niet verplicht, wel verstandig

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers is nog niet verplicht maar wel verstandig om te regelen. Deze verzekering zorgt voor een uitkering als (gedeeltelijke) compensatie van het verlies van inkomen. Met deze verzekering bescherm je als het ware jouw inkomen wanneer je een ongeval krijgt, een blessure oploopt of (langdurig) ziek wordt. En dat kan iedereen overkomen.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te raden?

Het hangt van je persoonlijke situatie af of je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten. Ben je de enige in het gezin met inkomen of heeft jouw partner ook werk waarmee een eventuele terugval in inkomen goed opgevangen kan worden? Of misschien heb je een aardig spaarpotje opgebouwd waarmee je het enige tijd kan uithouden. Zo zijn er veel verschillende zaken die in de overweging van een arbeidsongeschiktheidsverzekering meegenomen moeten worden. Wij denken graag met je mee.

AOV niet altijd duur

De AOV staat bekend als een dure verzekering. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De hoogte van de premie hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld hoe groot is het deel van je inkomen dat je wilt verzekeren? Wat is de eigen risicotermijn? Maar ook leeftijd, je beroep en jouw huidige gezondheidssituatie worden in de premieberekening meegenomen. Zo kan het goed betekenen dat de premie voor een Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou anders uitpakt dan voor een mede ondernemer.

Meer weten over een Arbeidsongeschiktheidsverzekering? Maak een vrijblijvende afspraak!

Ons AOV team helpt je graag bij het maken van de juiste keuze zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Voor het maken van een vrijblijvende (telefonische) afspraak bel je 072 502 45 40 of stuur je een mail naar Aov.advies@unive.nl. Wij zijn je graag van dienst!

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Cybercriminelen kraken hart van bedrijf

Hoe zou jij reageren als je op een maandagochtend ontdekt dat je gehackt bent en al je bestanden versleuteld zijn? Dat overkwam Yvo, een accountant die samen met zijn collega een eigen bedrijf runt. Lees hier hoe Yvo deze nachtmerrie heeft doorstaan en wat hij heeft geleerd over het beveiligen van zijn data.

Pas op met de verhuur van je schuur

Drugscriminelen zijn altijd op zoek naar geschikte productielocaties. Lege schuren in het buitengebied bieden alles wat ze nodig hebben. Anton Jansen van PVO (Oost-Nederland) waarschuwt dat een agrariër - die de ruimte verhuurt aan een crimineel - in grote problemen kan komen. Een gesprek over hoe bendes te werk gaan en waarom je 'nee' moet zeggen.

Inspirerend ondernemersverhaal - Ines Bakkum

Na 20 jaar ervaring in het vastgoed, startte Ines haar eigen bedrijf: IBB Vastgoed. In onze blog vertelt Ines waarom zij de stap naar zelfstandige zette, de hobbels die ze onderweg tegenkwam, en over het plezier om samen met haar man te ondernemen.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.
Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.