Eindigt uw hypotheekrenteaftrek ook over 10 jaar?

De hypotheekrente die u betaalt, mag u sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren.

Renteaftrek

Had u al eerder dan 2001 een hypotheek? Deze jaren tellen niet mee voor deze regeling van de overheid. Vanaf 2001 is de 30-jarige hypotheekrente aftrek ingegaan. Hierdoor vervalt voor veel huiseigenaren de hypotheekrenteaftrek over 10 jaar. Dat lijkt nu nog heel lang te duren. Maar het is goed om hierbij stil te staan. Vooral als u (gedeeltelijk) een aflossingsvrije hypotheek heeft. En als u over 10 jaar geen (veel) hogere netto woonlasten wilt. Er is geen kant-en-klare oplossing voor het wegvallen van de hypotheekrenteaftrek. Maar in de meeste gevallen kunt u zelf actie ondernemen, al dan niet met hulp van onze adviseurs. Wij helpen u graag met uw toekomstige hypotheeksituatie en waar nodig aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld door extra af te lossen of op een andere manier te sparen. Wilt u hierover vrijblijvend meer informatie? Meld u zich aan voor een adviesgesprek

Gratis oriëntatiegesprek?

Wil je inzicht in jouw hypotheekmogelijkheden? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Binnen een half uur weet je waar je aan toe bent.

Laatste blogs

Hoe financier je een nieuwbouwwoning en wat zijn de kosten?

Zelf een woning laten bouwen heeft grote voordelen. Je hebt zelf invloed op de indeling en soms ook op de vormgeving van de woning. Zo zorg je voor de meest ideale woning. Hoe financier je een nieuwbouwwoning en waar moet je rekening mee houden?

Blog: einde rentevast periode in zicht

Bereikt jouw hypotheek de komende maanden de einddatum van je rentevast periode? Je hoeft in principe niets te doen, want je bank stuurt je op tijd een voorstel. Toch kun je beter wel alvast in actie komen. Het einde van de rentevast periode biedt namelijk ook kansen.
Wkb

Hypotheekadvies: je woning verbouwen en verduurzamen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun eigen woning een grondige opknapbeurt te geven en ook meteen energiezuiniger te maken’ aldus Erkend Hypotheekadviseur en Financieel Planner Menno Ligthart. Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Door de overwaarde op je woning is het mogelijk om hiervoor een tweede hypotheek af te sluiten.

Je kind helpen met je overwaarde in je huis

Door de sterke stijging van de huizenprijzen is er een groot verschil in mogelijkheden om te kopen tussen huizenbezitters en starters op de huizenmarkt. De overwaarde van je eigen woning kun je deels inzetten om je kind te helpen. In 2024 kun je eenmalig of jaarlijks je kind een bedrag schenken.