Eindigt uw hypotheekrenteaftrek ook over 10 jaar?

De hypotheekrente die u betaalt, mag u sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren.

Renteaftrek

Had u al eerder dan 2001 een hypotheek? Deze jaren tellen niet mee voor deze regeling van de overheid. Vanaf 2001 is de 30-jarige hypotheekrente aftrek ingegaan. Hierdoor vervalt voor veel huiseigenaren de hypotheekrenteaftrek over 10 jaar. Dat lijkt nu nog heel lang te duren. Maar het is goed om hierbij stil te staan. Vooral als u (gedeeltelijk) een aflossingsvrije hypotheek heeft. En als u over 10 jaar geen (veel) hogere netto woonlasten wilt. Er is geen kant-en-klare oplossing voor het wegvallen van de hypotheekrenteaftrek. Maar in de meeste gevallen kunt u zelf actie ondernemen, al dan niet met hulp van onze adviseurs. Wij helpen u graag met uw toekomstige hypotheeksituatie en waar nodig aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld door extra af te lossen of op een andere manier te sparen. Wilt u hierover vrijblijvend meer informatie? Meld u zich aan voor een adviesgesprek

Gratis oriëntatiegesprek?

Wil je inzicht in jouw hypotheekmogelijkheden? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Binnen een half uur weet je waar je aan toe bent.

Laatste blogs

Uit welke hypotheekvormen kun je kiezen?

Een hypotheekvorm kiezen kan alleen als je weet wat de keuzes zijn. Opties genoeg, maar welke hypotheekvorm past goed bij jou? Wij leggen je haarfijn uit wat de populairste vormen inhouden en wat de voor- en de nadelen ervan zijn.

Hypotheek overnemen na scheiding

Als je gaat scheiden, wil je misschien wel weten of je de hypotheek kunt overnemen. Of dit ook haalbaar is, hangt af van je financiële situatie. In deze blog lees je hoe je erachter komt of het volledig overnemen van de hypotheek realistisch is en of het uitkopen van je toekomstige ex-partner een haalbaar scenario is.

Blog: hypotheek voor de verhuur van je woning

Een tweede huis kopen voor de verhuur kan interessant zijn. Er gelden wel andere regels voor het financieren van een tweede woning. Je moet bijvoorbeeld een deel van de koopsom met eigen geld financieren. En de betaalde hypotheekrente is niet aftrekbaar. De overwaarde in het tweede huis wordt ook als vermogen gezien. Het kopen van een huis voor de verhuur zorgt voor andere risico’s en vraagt om andere financiële oplossingen.

Meer lenen voor energiezuiniger wonen

Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Je verdient je investering namelijk sneller weer terug. Als je het geld ervoor even niet hebt liggen, kun je een extra hypotheek op je huis nemen of bijvoorbeeld een lening bij de gemeente aanvragen. De truc is meer op energie te besparen dan je aan extra hypotheeklasten betaalt.