Eindigt uw hypotheekrenteaftrek ook over 10 jaar?

De hypotheekrente die u betaalt, mag u sinds 2001 nog maar 30 jaar aftrekken. Dit betekent dat deze aftrekpost over 10 jaar verdwijnt voor een grote groep huiseigenaren.

Renteaftrek

Had u al eerder dan 2001 een hypotheek? Deze jaren tellen niet mee voor deze regeling van de overheid. Vanaf 2001 is de 30-jarige hypotheekrente aftrek ingegaan. Hierdoor vervalt voor veel huiseigenaren de hypotheekrenteaftrek over 10 jaar. Dat lijkt nu nog heel lang te duren. Maar het is goed om hierbij stil te staan. Vooral als u (gedeeltelijk) een aflossingsvrije hypotheek heeft. En als u over 10 jaar geen (veel) hogere netto woonlasten wilt. Er is geen kant-en-klare oplossing voor het wegvallen van de hypotheekrenteaftrek. Maar in de meeste gevallen kunt u zelf actie ondernemen, al dan niet met hulp van onze adviseurs. Wij helpen u graag met uw toekomstige hypotheeksituatie en waar nodig aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld door extra af te lossen of op een andere manier te sparen. Wilt u hierover vrijblijvend meer informatie? Meld u zich aan voor een adviesgesprek

Gratis oriëntatiegesprek?

Wil je inzicht in jouw hypotheekmogelijkheden? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Binnen een half uur weet je waar je aan toe bent.

Laatste blogs

Toch een hypotheek voor flexwerkers

Steeds meer mensen hebben een flexibele arbeidsovereenkomst via een uitzendbureau. Wilt u als flexwerker een huis kopen, dan maakt het ontbreken van een vast contract het lastig om een hypotheek te krijgen.

Meer lenen voor energiezuiniger wonen

Wilt u uw woning ook energiezuiniger maken? Bijvoorbeeld door een HR- ketel aan te schaffen of zonnepanelen te plaatsen? U kunt dan gebruik maken van het Energiebespaarbudget.