| 1 oktober 2020

Geen verplichte overlijdensrisicoverzekering meer bij NHG hypotheek

Bij het aanvragen van een lening met NHG is een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet meer verplicht. Dit geldt ook voor bestaande NHG-klanten met een ORV. Het is en blijft onze taak om samen met u te beoordelen of het vervallen van de ORV in uw belang is.

Verantwoorde woonfinanciering

NHG bestuurder over de afschaffing: “NHG zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer mensen toegankelijk te maken. We merkten dat kwetsbare groepen zoals chronisch zieken en ex-patiënten moeite hadden om een ORV af te sluiten en daardoor uitgesloten werden van NHG. Door de ORV niet langer te verplichten namen we een drempel weg, waardoor deze groepen eenvoudiger toegang krijgen tot het vangnet dat NHG biedt. En we denken dat we er goed aan doen om de verplichting ook voor bestaande klanten los te laten, die betalen soms nog hoge premies”.

“We verwachten niet dat er massaal opgezegd gaat worden. Een overlijdensrisicoverzekering heeft in veel gevallen namelijk zeker een meerwaarde. Adviseur en klant kunnen samen de individuele situatie bekijken en beoordelen of dat het geval is. Wij vertrouwen erop dat de adviseur samen met de consument inzichtelijk maakt of een ORV al dan niet wenselijk is.”

(bron: NHG.nl)

Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland

Blog van hypotheekadviseur Menno Ligthart over de aankoop van een nieuwbouwhuis.

Hoe ziet het traject bij het kopen van een nieuwbouwhuis eruit? En met hoeveel extra woonlasten krijgen we te maken? Menno blogt over zijn adviesgesprek met Brenda en Frank.
Univé Noord-Holland

Vrees voor een hoog boetebedrag

Roy Klouth uit Zwolle blogt over een gezin dat zijn hypotheekrente van 5% wil verlagen. Roy legt uit hoe zij zonder hoge boete toch 120 euro per maand kunnen besparen.