Wij bezorgen niet alleen eten

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Mirjam Kaijer

Sandra en Arjen Holterman zijn niet alleen met elkaar getrouwd, maar ook met hun bedrijf. Al 17 jaar lang bezorgen ze maaltijden aan doelgroepen die het in de meeste gevallen zelf niet kunnen bereiden. ‘Als koken een probleem wordt’ is hun motto. Ze hadden het al druk, maar door corona is het helemaal een gekkenhuis. Hoe gaan ze hier mee om?  

“Het zijn zeker bijzondere tijden”, zegt Sandra lachend. “Vind je het goed vanmiddag even te bellen?”, vraagt ze. “Ik heb een ziekmelding en door de sneeuw lopen we ook tegen het nodige aan.” Het is alle ballen in de lucht houden en dealen met elementen waar je nu eenmaal geen grip op hebt: corona en het weer. “Sorry”, zegt haar man die ik later aan de telefoon krijg. “Soms hebben we zoveel bestellingen, door corona is dit alleen maar toegenomen.”

Uitdaging

Hun grootste uitdaging is momenteel coronaproof te leveren en dat gaat ze goed af, vertelt Arjen. Hij heeft een positieve instelling. “Deze tijd is ook een periode van kansen en die krijg ik bijvoorbeeld van de thuiszorg die onze hulp nodig heeft. En dat moet je aangrijpen. Veel van onze klanten staan op een wachtlijst voor een verzorgingstehuis. De grootste groep zijn cliënten met dementie, waarvan de meesten 80 of 90 plussers zijn. Het contact loopt dan via de kinderen of de thuiszorg. We werken dus met een kwetsbare groep. In verband met corona spreken we met de kinderen af dat er een stoel buiten staat waar de maaltijd op wordt gezet. Soms moet je toch een risico nemen door naar binnen te gaan en dan is afstand nemen belangrijk”, legt de ondernemer uit.

Sociale rol

“Wij bezorgen niet alleen eten, onze rol is meer dan dat. Wij zijn degene die kijken hoe het met iemand gaat. Daarom zijn het met name ouderen die voor ons werken, de jonkies hebben vaak teveel haast. Naast dat je het eten brengt maak je ook een praatje en geef je aandacht aan de mensen. Soms ben je de enige die ze op een dag zien en dat is heel schrijnend, dan kan je niet meteen weglopen. Er wordt ook gekeken of het eten wel echt wordt opgegeten. Eigenlijk zijn we dus een beetje mantelzorgers”, zegt hij lachend.  

Droom

Ooit begonnen zij hun bedrijf in Zaandam met slechts 26 maaltijden op een dag. Maar hij geloofde in zijn droom. “Ik heb vroeger bij McDonalds gewerkt, en daarvoor in een 5-sterrenhotel. Mijn vader had ook een cateringbedrijf, een voorloper in die tijd. Ik heb het dus niet van een vreemde”, zegt hij opgewekt. “Onze kracht is dat we gratis bezorgen en van alle markten thuis zijn. Alles is altijd vers, onze producten zijn goed en lekker.”

Verliefd

“We hebben elkaar ooit ontmoet in het buurthuis, via de broer van Arjen. Aanvankelijk vonden wij elkaar niet leuk, maar dat sloeg om in liefde”, zegt Sandra lachend. “We werken veel samen. Arjen start rond 7.30 uur, anderhalf uur eerder dan ik. Hij doet het voorbereidende werk. Daarna portioneren we de maaltijden die vanaf 11.00 uur de deur uitgaan. De avondmaaltijden worden vanaf 15.00 uur rondgebracht. Als we zelf bezorgen zijn we tussen 18.00 en 18.30 uur thuis en anders rond 17.00 uur.” Op de vraag of ze thuis veel over het werk praten zegt Sandra: “Daar ontkom je niet aan, maar ondanks dat corona weinig afleiding biedt, blijven er gelukkig nog voldoende onderwerpen over.”

Weer of geen weer

“We hopen dit werk nog lang te doen”, zegt Arjen. “Je bouwt iets speciaals op met deze ouderen. De eenzaamheid is zo groot bij deze groep, dat raakt me nog altijd. Dus weer of geen weer: ze moeten ons zien, en proeven natuurlijk’’, voegt hij er lachend aan toe.

In welke branche je ook werkzaam bent, als ondernemer komt er veel op je af. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden en waarvan je op de hoogte moet blijven. Tijd om  verzekeringen weer eens door te nemen, is er vaak niet. Daarom staan wij voor je klaar.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens de gratis Bedrijfsverzekeringscheck brengt onze adviseur samen met jou de bedrijfsrisico’s in beeld. Vervolgens stemmen wij af hoe je deze risico’s kunt voorkomen en beperken, en waar nodig verzekeren.

Laatste blogs

Een AOV: juist belangrijk voor starters

Het ondernemerschap zit Stan van Heerwaarden in het bloed. Als 12-jarige hield hij zich al bezig met de handel in schapen en pony’s. Komend uit een slagersfamilie, was het te verwachten dat hij uiteindelijk in dat vak zijn ondernemersambitie waar wil maken. Een eigen bedrijf hebben betekent voor hem zelf de regie pakken. Maar dan moet je wel oog hebben voor de risico’s. 

Cybercriminelen zijn ook tijdens vakantie online

Als ondernemer ben je vaak 24/7 bezig met je zaak. Tijdens vakanties zal dit minder zijn, maar check je vast nog weleens je e-mail en ben je beschikbaar bij eventuele problemen. Cybercriminelen hebben geen vakantie. Zij zijn steeds op zoek naar een digitale poort die vaak ongemerkt openstaat, om zo in te breken. Wees daarom extra alert en bescherm je apparatuur en gegevens.

Laat je bedrijfsauto veilig achter

Ga je met je bedrijfsauto op vakantie? Of laat je deze thuis of bij je bedrijf? In onze blog geven we je een aantal tips om jouw auto veilig achter te laten óf juist mee op reis te nemen. En je leest waar je aan moet denken als je na je vakantie je spullen en onderdelen weer 24/7 in je bestelauto bewaart.

Brandrisico zonnepanelen

'Nederland is onvoldoende voorbereid op de gevolgen van branden met zonnepanelen.' Om ondernemers meer zekerheid te geven verruimt Univé als een van de eerste verzekeraars haar dekkingen voor inkomende milieuschade als gevolg van brand aan een zonnedak.

Adviseur aan het woord: Marjorie Zonneveld

“Ze hebben vertrouwen in me en vinden het fijn dat ik met ze meedenk”. Marjorie Zonneveld werkt al meer dan 28 jaar als agrarisch buitendienstadviseur bij Univé. Door haar jarenlange ervaring, haar kennis van de polder, maar ook door haar jeugd op de boerderij, kan ze haar klanten goed adviseren. Lees verder voor haar verhaal.