‘Dat onderlinge vertrouwen, dat is gewoon ontzettend fijn’

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Caroline Vlietstra

Alweer vier jaar werkt Marleen bij Univé Noord-Holland. Plannen om weg te gaan heeft ze niet. ‘Ik ben blij met mijn functie en privé en werk zijn in balans. Bovendien fiets ik in een kwartiertje naar kantoor. Alles loopt, letterlijk en figuurlijk, op rolletjes.’

Het gebeurt niet vaak, maar soms spreek je mensen die helemaal niets op hun baan aan te merken hebben. Zo iemand is Marleen, verzekeringsadviseur Particulier bij Univé Noord-Holland. De 36-jarige moeder van twee werkt op het hoofdkantoor in Heerhugowaard en is daar helemaal op haar plek. Ze vindt het werk leuk en houdt van de stabiliteit die ze ervaart bij Univé Noord-Holland. “Voordat ik hier aan de slag ging, werkte ik als verzekeringsadviseur voor andere maatschappijen. Ik heb dus vergelijkingsmateriaal”, vertelt Marleen.

Overstap naar Univé Noord-Holland

Haar carrière in de verzekeringswereld begon in 2011. “In eerste instantie hield ik me bezig met dierenverzekeringen. In 2014 stapte ik over naar een kleine verzekeringmaatschappij. Hier leerde ik alles over particuliere verzekeringen. Ik vond het werk leuk, maar toen mijn collega bij Univé Noord-Holland ging werken en ik van hem alleen maar positieve verhalen over de grotere verzekeraar hoorde, wilde ik ook weg. Ik ging solliciteren en kwam zo in 2019 op het adviescentrum in Heerhugowaard terecht.”

Verbroedering bij ziek en zeer

Vier jaar alweer werkt Marleen met plezier bij Univé Noord-Holland. Wat maakt het werk voor haar hier zo aantrekkelijk? “Tja, waar zal ik beginnen”, lacht ze. “Allereerst zijn de arbeidsvoorwaarden hier gewoon ontzettend goed. Ik hoef bij Univé geen ongemakkelijke gesprekken over loonsverhoging te voeren. Hier geldt; is je beoordelingsgesprek goed, dan word je daarvoor beloond. Verder werk ik met 60 fijne collega’s. Bij ziek en zeer van één van mijn kinderen hoef ik maar een mailtje rond te sturen en er staan collega’s klaar om mijn dienst over te nemen.”

Vertrouwd en persoonlijk

Ondanks dat Univé Noord-Holland geen kleine maatschappij is, vindt Marleen het bedrijf heel vertrouwd en persoonlijk aanvoelen. Marleen: “Dat persoonlijke zie je bijvoorbeeld terug in hoe we met onze klanten omgaan. Bij speciale gelegenheden sturen we bloemen of een kaartje. Natuurlijk is ook iedereen welkom voor een persoonlijk gesprek in de winkel. Graag zelfs!”

Goed werkgeverschap

Dat Univé Noord-Holland een fijn bedrijf is om voor te werken, dat merkte Marleen al tijdens haar eerste week. “Ik was net moeder geworden, gaf borstvoeding en moest tijdens werktijd kolven. Ik zat natuurlijk nog in mijn proeftijd en vond dat best lastig. Natuurlijk is de werkgever verplicht je daar tijd voor te geven, maar ze dachten ook echt met me mee. Ook tijdens de coronacrisis bleek Univé Noord-Holland een voorbeeld van goed werkgeverschap. Zoals heel Nederland moesten ook wij thuiswerken. Voor de één was dat makkelijker dan voor de ander. Zo waren er collega’s die hun kinderen moesten helpen met schoolwerk. Ook hier dacht Univé met de werknemers mee. Ze snapten dat deze collega’s minder productief konden zijn. Ze keken dan ook niet naar hoeveel werk er werd verzet, maar meer naar het feit of iedereen het wel volhield. Dat vertrouwen, over en weer, dat is ontzettend fijn.”

Vacatures

Momenteel hebben wij verschillende openstaande vacatures. Benieuwd?

‘Het sociale aspect, dat maakt het werk zo leuk’

Precies in de periode dat de hele wereld door corona op slot ging, begon Jesper Spierings aan zijn carrière in de reiswereld. Een slechtere tijd om zijn werkzaamheden in deze branche te beginnen, had hij niet kunnen kiezen. Na twee jaar vond Jesper het dan ook welletjes. Hij maakte een carrièreswitch en kan zich tegenwoordig verzekeringsadviseur bij Univé noemen.

Geen dag spijt van mijn carrièreswitch

Voorzag Tamara Steenbakker in het verleden haar gasten van een hapje en drankje, tegenwoordig helpt ze klanten bij het afsluiten van een verzekering. “Of ik mijn oude carrière mis? Nee hoor, voor dat drankje aan het einde van mijn dienst is de ‘vrijmibo’, de vrijdagmiddagborrel, in de plaats gekomen.”