| 1 oktober 2020

Toch een hypotheek voor flexwerkers

Steeds meer mensen hebben een flexibele arbeidsovereenkomst via een uitzendbureau. Wilt u als flexwerker een huis kopen, dan maakt het ontbreken van een vast contract het lastig om een hypotheek te krijgen.

Perspectiefverklaring

Uitzendkrachten (flexwerkers) die nog geen drie jaar voor een uitzendonderneming werken, konden voorheen vrijwel nergens terecht voor een hypotheek. Hierin is verandering gekomen met de komst van de perspectiefverklaring. Deze verklaring is speciaal voor flexmedewerkers en gaat uit van hun kansen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van een speciale scan, het dossier en een persoonlijk gesprek wordt er gekeken of zij de komende jaren voldoende uitzicht hebben op werk. Zijn die kansen goed? Dan krijgen ze een perspectiefverklaring, zodat ze een hypotheek kunnen aanvragen. De perspectiefverklaring kan worden afgegeven door een uitzendorganisatie die is aangesloten of door een Externe Perspectief Taxateur die bij de stichting is geregistreerd. De meeste grote hypotheekverstrekkers accepteren de perspectiefverklaring evenals het Waarborgfonds Eigen Woning.

(bron: perspectiefverklaring.nl/flexwerker)

Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland
Univé Noord-Holland

Blog van hypotheekadviseur Menno Ligthart over de aankoop van een nieuwbouwhuis.

Hoe ziet het traject bij het kopen van een nieuwbouwhuis eruit? En met hoeveel extra woonlasten krijgen we te maken? Menno blogt over zijn adviesgesprek met Brenda en Frank.
Univé Noord-Holland

Vrees voor een hoog boetebedrag

Roy Klouth uit Zwolle blogt over een gezin dat zijn hypotheekrente van 5% wil verlagen. Roy legt uit hoe zij zonder hoge boete toch 120 euro per maand kunnen besparen.