Toch een hypotheek voor flexwerkers

Steeds meer mensen hebben een flexibele arbeidsovereenkomst via een uitzendbureau. Wilt u als flexwerker een huis kopen, dan maakt het ontbreken van een vast contract het lastig om een hypotheek te krijgen.

Perspectiefverklaring

Uitzendkrachten (flexwerkers) die nog geen drie jaar voor een uitzendonderneming werken, konden voorheen vrijwel nergens terecht voor een hypotheek. Hierin is verandering gekomen met de komst van de perspectiefverklaring. Deze verklaring is speciaal voor flexmedewerkers en gaat uit van hun kansen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van een speciale scan, het dossier en een persoonlijk gesprek wordt er gekeken of zij de komende jaren voldoende uitzicht hebben op werk. Zijn die kansen goed? Dan krijgen ze een perspectiefverklaring, zodat ze een hypotheek kunnen aanvragen. De perspectiefverklaring kan worden afgegeven door een uitzendorganisatie die is aangesloten of door een Externe Perspectief Taxateur die bij de stichting is geregistreerd. De meeste grote hypotheekverstrekkers accepteren de perspectiefverklaring evenals het Waarborgfonds Eigen Woning.

(bron: perspectiefverklaring.nl/flexwerker)

Gratis oriëntatiegesprek?

Wil je inzicht in jouw hypotheekmogelijkheden? Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Binnen een half uur weet je waar je aan toe bent.

Laatste blogs

Hoe financier je een nieuwbouwwoning en wat zijn de kosten?

Zelf een woning laten bouwen heeft grote voordelen. Je hebt zelf invloed op de indeling en soms ook op de vormgeving van de woning. Zo zorg je voor de meest ideale woning. Hoe financier je een nieuwbouwwoning en waar moet je rekening mee houden?

Blog: einde rentevast periode in zicht

Bereikt jouw hypotheek de komende maanden de einddatum van je rentevast periode? Je hoeft in principe niets te doen, want je bank stuurt je op tijd een voorstel. Toch kun je beter wel alvast in actie komen. Het einde van de rentevast periode biedt namelijk ook kansen.
Wkb

Hypotheekadvies: je woning verbouwen en verduurzamen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun eigen woning een grondige opknapbeurt te geven en ook meteen energiezuiniger te maken’ aldus Erkend Hypotheekadviseur en Financieel Planner Menno Ligthart. Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Door de overwaarde op je woning is het mogelijk om hiervoor een tweede hypotheek af te sluiten.

Je kind helpen met je overwaarde in je huis

Door de sterke stijging van de huizenprijzen is er een groot verschil in mogelijkheden om te kopen tussen huizenbezitters en starters op de huizenmarkt. De overwaarde van je eigen woning kun je deels inzetten om je kind te helpen. In 2024 kun je eenmalig of jaarlijks je kind een bedrag schenken.