Univé en Kentekenloket maken het de klant nog eenvoudiger

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Sander Kruitbos

Bij de winkels van Univé Noord-Holland kun je vanaf nu, naast je verzekeringszaken regelen, óók een kenteken overschrijven, een voertuig schorsen of schorsingen beëindigen. Anja Vertelman, coördinator van de Univé-winkel in Bovenkarspel, praat je bij over deze samenwerking met Kentekenloket.

Alles op één plek

Sinds november is de Univé-winkel in Bovenkarspel officieel een Kentekenloket. En in die korte tijd maken mensen al regelmatig gebruik van de nieuwe dienstverlening. Anja ontvangt de nodige positieve reacties. De meerwaarde is voor haar klip en klaar. “Normaal moest een klant eerst naar een overschrijflocatie om het schorsen of overschrijven van een klant te regelen. Daarna moest deze langs de verzekeraar of tussenpersoon om een verzekering af te sluiten of te beëindigen. Nu is dat dus verleden tijd, want deze persoon heeft in de Univé-winkel alles op één plek”, legt Anja uit. Het scheelt de klant tijd, energie en er is meteen ruimte voor het stellen van verzekeringsvragen.

Blij de deur weer uit

Anja: “Laatst kwam er iemand spontaan binnen om zijn kenteken over te schrijven. Deze persoon was nog nooit eerder in een Univé-winkel geweest en had ons via de website van Kentekenloket gevonden. De autoverzekering bleek nog niet geregeld, dus zijn we met elkaar om tafel gaan zitten en hebben meteen het hele pakket doorgenomen. Met de pakketkorting én collectiviteitskorting bleek hij bij ons een stuk goedkoper uit te zijn. Hij liep glimlachend de deur uit met een mooie besparing, en ik blij omdat ik iemand goed heb kunnen helpen en adviseren.” 

Kentekenloket

Om het overschrijven van voertuigen mogelijk te maken in de Univé-winkels, is Univé Noord-Holland een samenwerking aangegaan met Kentekenloket. Kentekenloket heeft ruim 750 vestigingen in heel Nederland waar een voertuig kan worden overgeschreven of geschorst. Het gaat om RDW-erkende autobedrijven. Aan dat netwerk zijn nu 12 Univé-winkels toegevoegd.

Anja: “Omdat Kentekenloket met veel lokale autobedrijven samenwerkt, zien we ook daar mooie samenwerkingsmogelijkheden. Binnenkort bezoeken we een aantal garagisten om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken.”

Advies aan de balies

Volgens Anja is vooral de kruisbestuiving van verzekeren en overschrijven/schorsen van kentekens het mooie van deze samenwerking. “Als een persoon een schademelding heeft of er is iets anders, dan is het lastig om hier goed over te praten via een chat of contactformulier. Juist dan komt onze toegevoegde waarde om de hoek kijken. Iemand loopt zonder afspraak binnen voor advies en krijgt hulp bij het invullen van bijvoorbeeld schadeformulieren.”

Voor nu biedt Univé deze dienst alleen in 12 winkels van Noord-Holland aan. Als de samenwerking een succes blijkt, wordt er gekeken naar verdere uitbreidingsmogelijkheden in de rest van het land.

Wil je meer weten over de openingstijden en de dienstverlening van de Univé-winkel in bijvoorbeeld Bovenkarspel? Kijk dan op deze speciale pagina.   

12x Kentekenloket

De volgende Univé-winkels zijn een Kentekenloket:

  • Univé Alkmaar – Koorstraat 55
  • Univé Bovenkarspel – De Tuin 19
  • Univé Den Helder – Middenweg 163
  • Univé Haarlem – Houtplein 32
  • Univé Heerhugowaard – M. de Klerkweg 1
  • Univé Hoorn – Breed 5
  • Univé Nieuwkoop – Dorpsstraat 79
  • Univé Schagen – Hoep 2C
  • Univé Volendam – Schoolstraat 1
  • Univé Wieringerwerf – Omtaplein 1
  • Univé Wormer – Dorpsstraat 81
  • Univé Zwolle – Nieuwstraat 126

Gratis Verzekeringscheck

De afgelopen twee jaar is er veel veranderd. Ook in ons autogebruik. Wellicht rijd je minder kilometers omdat je vaker thuiswerkt. Of ben je naar een elektrische of tweedehands auto overgestapt. Hoe dan ook is het altijd goed om je autoverzekering weer eens onder de loep te nemen. Maak nu een gratis afspraak met één van onze adviseurs en kijk of je autoverzekering nog bij jouw persoonlijke situatie past!

Laatste blogs

In galop van Heiloo naar Starnmeer

Uit liefde voor paarden begon stal Sprenkeling 1991. 30 jaar later is de stal uitgegroeid tot fokkerij, sport- en een pensionstal. Hoe zetten zij deze grote stap? Lees hier het volledige verhaal.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.

Klantinterview over de financiering bij het bouwen van een huis

Daan en Sara wonen sinds een aantal jaren naar volle tevredenheid in een eigen woning. Dicht bij hun huidige woning werd een nieuwbouwplan (*CPO) opgestart. In eerste instantie hebben ze vrijblijvend informatie ingewonnen, en toen bleek dat ze een optie konden krijgen op een kavel. Een dergelijk besluit neem je niet zomaar, want financieel moet het wel mogelijk zijn. Daan: “Mijn moeder en mijn zus waren zeer tevreden over Menno, dus de stap naar hem was snel gezet”. Toen zagen ze mogelijkheden waarvan ze vooraf niets wisten.

Dit moet je weten over elektrisch rijden

Elektrisch rijden maakt een opmars in ons land. Wij zetten de 9 meest gestelde vragen - zoals de voor- en nadelen - op een rij. Inclusief de antwoorden!
Cybercrime agrarisch

Cybercrime, een serieus gevaar voor de agrarische sector

Ook bij agrariërs is digitaal werken niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbeheersing, automatische koeling, maar ook toepassingen om op afstand de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Het biedt gemakt, maar de toegang moet niet in verkeerde handen komen.