Univé en Kentekenloket maken het de klant nog eenvoudiger

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Sander Kruitbos

Bij de winkels van Univé Noord-Holland kun je vanaf nu, naast je verzekeringszaken regelen, óók een kenteken overschrijven, een voertuig schorsen of schorsingen beëindigen. Anja Vertelman, coördinator van de Univé-winkel in Bovenkarspel, praat je bij over deze samenwerking met Kentekenloket.

Alles op één plek

Sinds november is de Univé-winkel in Bovenkarspel officieel een Kentekenloket. En in die korte tijd maken mensen al regelmatig gebruik van de nieuwe dienstverlening. Anja ontvangt de nodige positieve reacties. De meerwaarde is voor haar klip en klaar. “Normaal moest een klant eerst naar een overschrijflocatie om het schorsen of overschrijven van een klant te regelen. Daarna moest deze langs de verzekeraar of tussenpersoon om een verzekering af te sluiten of te beëindigen. Nu is dat dus verleden tijd, want deze persoon heeft in de Univé-winkel alles op één plek”, legt Anja uit. Het scheelt de klant tijd, energie en er is meteen ruimte voor het stellen van verzekeringsvragen.

Blij de deur weer uit

Anja: “Laatst kwam er iemand spontaan binnen om zijn kenteken over te schrijven. Deze persoon was nog nooit eerder in een Univé-winkel geweest en had ons via de website van Kentekenloket gevonden. De autoverzekering bleek nog niet geregeld, dus zijn we met elkaar om tafel gaan zitten en hebben meteen het hele pakket doorgenomen. Met de pakketkorting én collectiviteitskorting bleek hij bij ons een stuk goedkoper uit te zijn. Hij liep glimlachend de deur uit met een mooie besparing, en ik blij omdat ik iemand goed heb kunnen helpen en adviseren.” 

Kentekenloket

Om het overschrijven van voertuigen mogelijk te maken in de Univé-winkels, is Univé Noord-Holland een samenwerking aangegaan met Kentekenloket. Kentekenloket heeft ruim 750 vestigingen in heel Nederland waar een voertuig kan worden overgeschreven of geschorst. Het gaat om RDW-erkende autobedrijven. Aan dat netwerk zijn nu 12 Univé-winkels toegevoegd.

Anja: “Omdat Kentekenloket met veel lokale autobedrijven samenwerkt, zien we ook daar mooie samenwerkingsmogelijkheden. Binnenkort bezoeken we een aantal garagisten om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken.”

Advies aan de balies

Volgens Anja is vooral de kruisbestuiving van verzekeren en overschrijven/schorsen van kentekens het mooie van deze samenwerking. “Als een persoon een schademelding heeft of er is iets anders, dan is het lastig om hier goed over te praten via een chat of contactformulier. Juist dan komt onze toegevoegde waarde om de hoek kijken. Iemand loopt zonder afspraak binnen voor advies en krijgt hulp bij het invullen van bijvoorbeeld schadeformulieren.”

Voor nu biedt Univé deze dienst alleen in 12 winkels van Noord-Holland aan. Als de samenwerking een succes blijkt, wordt er gekeken naar verdere uitbreidingsmogelijkheden in de rest van het land.

Wil je meer weten over de openingstijden en de dienstverlening van de Univé-winkel in bijvoorbeeld Bovenkarspel? Kijk dan op deze speciale pagina.   

12x Kentekenloket

De volgende Univé-winkels zijn een Kentekenloket:

  • Univé Alkmaar – Koorstraat 55
  • Univé Bovenkarspel – De Tuin 19
  • Univé Den Helder – Middenweg 163
  • Univé Haarlem – Houtplein 32
  • Univé Heerhugowaard – M. de Klerkweg 1
  • Univé Hoorn – Breed 5
  • Univé Nieuwkoop – Dorpsstraat 79
  • Univé Schagen – Hoep 2C
  • Univé Volendam – Schoolstraat 1
  • Univé Wieringerwerf – Omtaplein 1
  • Univé Wormer – Dorpsstraat 81
  • Univé Zwolle – Nieuwstraat 126

Gratis Verzekeringscheck

De afgelopen twee jaar is er veel veranderd. Ook in ons autogebruik. Wellicht rijd je minder kilometers omdat je vaker thuiswerkt. Of ben je naar een elektrische of tweedehands auto overgestapt. Hoe dan ook is het altijd goed om je autoverzekering weer eens onder de loep te nemen. Maak nu een gratis afspraak met één van onze adviseurs en kijk of je autoverzekering nog bij jouw persoonlijke situatie past!

Laatste blogs

Een hypotheek regelen als ondernemer (zzp’er)

Ondernemers, waaronder zzp’ers, hebben vaak een flexibel inkomen. Daarom stellen geldgevers aanvullende eisen bij het aanvragen van een hypotheek. Maar laat je je hier niet door weerhouden. Ook aan ondernemers willen banken graag hypotheken verstrekken.

Hoe zorg jij voor inkomsten bij arbeidsongeschiktheid?

Een van de eerste lessen die je als ondernemer leert, is dat jij zelf voor financiële zekerheid moet zorgen. Je wordt niet beschermd door regelingen van een werkgever of de overheid. Ook niet als je inkomsten wegvallen omdat je arbeidsongeschikt bent geworden. Ondernemers blijken voor die situatie uiteenlopende oplossingen te bedenken. Maar werken ze allemaal (altijd) even goed?

‘BuurtBankjes zijn niet zomaar bankjes, het zijn bankjes met een missie'

Je zou denken; een tuinbank is een tuinbank. In veel gevallen bestaande uit een paar houten planken en vier poten. Gewoon een plek om even te zitten. Klopt als een bus, tót die bank een verbindende functie krijgt en de naam BuurtBankje mag dragen. Sylvia Verhoeven en Daniëlle Goossens vertellen over dit fenomeen.
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen installeren? Voorkom ongelukken

Installatiebedrijven hebben volop werk nu de vraag naar zonnepanelen zo groot is. Ook als zzp’er kun je goed verdienen als je handig bent in het plaatsen van PV-installaties (zonnestroominstallaties). Dus: het dak op en aan het werk! Uiteraard voorkom je onveilige situaties en tref je maatregelen voor jezelf en je mensen om ongelukken te voorkomen. Of komt dat op de tweede plaats?