Leuke wandelroutes in Nederland

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Heel Holland wandelt! In de natuur kun je heerlijk ontspannen, zo hebben we het afgelopen jaar wel ontdekt. En eerlijk is eerlijk, Nederland heeft ook een hoop moois te bieden als het op wandelroutes aankomt. Vergezelt door fluitende vogels en een tegemoetkomend zonnetje is er niets fijners dan weer even rust in je dag te brengen. Doe daarom je voordeel met onderstaande tips, verspreid door heel Nederland. Welke is jouw favoriet?

Familiepad in Groningen

Met het hele gezin een frisse neus halen, samen met opa en oma? Familiepad Trimunt in Groningen is goed begaanbaar voor kinderwagen, rolstoel en rollator. Met maar 1,4 kilometer is deze wandelroute goed te doen voor jong en oud.

Bekijk de wandelroute

Speuren in de Noord-Hollandse Duinen

Speciaal voor kinderen: de ‘speurtocht’ over Landgoed Duin en Kruidberg in Noord-Holland. Dit korte rondje gaat door de duinen van het landgoed, gelegen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg kom je allerlei leuke weetjes tegen en opdrachten over de natuur om je heen.

Bekijk de wandelroute

Uniek stukje kunst bij Den Haag

De eigenaar van strandtent Jamm Beach in Ter Heijde weet als geen ander hoe uniek het kustgebied onder Den Haag is. Daarom maakte hij een audiovisuele duin- en strandwandeling vanaf zijn strandtent naar Kijkduin en weer terug. Je kunt hiervoor een app downloaden en onder het wandelen luisteren naar verhalen over de bezienswaardigheden op de route.

Bekijk de wandelroute

Zeearenden spotten in de Biesbosch

Water, rietlanden, kreken, wilgenbossen en eilanden. Verken zoetwatergebied de Biesbosch door De Kleine Noordwaard te lopen. Met een beetje geluk zie je tijdens deze tien kilometer lange wandeltocht een vis- of zeearend. Verrekijker mee dus! Nagenieten van al dit natuurschoon kan bij Biesbosch MuseumEiland.

Bekijk de wandelroute

Dit artikel verscheen eerder in SAMEN, het ledenmagazine van Univé.

Waarom deze wandelroutes?

Als verzekeraar hebben we ieders gezondheid hoog in het vaandel staan. Zo zijn we voorstander van voldoende bewegen, het stressniveau op peil houden én gezond eten. Met deze wandelroutes hopen we niet alleen te inspireren, maar ook te stimuleren om meer naar buiten te gaan! 

Laatste blogs

In galop van Heiloo naar Starnmeer

Uit liefde voor paarden begon stal Sprenkeling 1991. 30 jaar later is de stal uitgegroeid tot fokkerij, sport- en een pensionstal. Hoe zetten zij deze grote stap? Lees hier het volledige verhaal.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.

Klantinterview over de financiering bij het bouwen van een huis

Daan en Sara wonen sinds een aantal jaren naar volle tevredenheid in een eigen woning. Dicht bij hun huidige woning werd een nieuwbouwplan (*CPO) opgestart. In eerste instantie hebben ze vrijblijvend informatie ingewonnen, en toen bleek dat ze een optie konden krijgen op een kavel. Een dergelijk besluit neem je niet zomaar, want financieel moet het wel mogelijk zijn. Daan: “Mijn moeder en mijn zus waren zeer tevreden over Menno, dus de stap naar hem was snel gezet”. Toen zagen ze mogelijkheden waarvan ze vooraf niets wisten.

Dit moet je weten over elektrisch rijden

Elektrisch rijden maakt een opmars in ons land. Wij zetten de 9 meest gestelde vragen - zoals de voor- en nadelen - op een rij. Inclusief de antwoorden!
Cybercrime agrarisch

Cybercrime, een serieus gevaar voor de agrarische sector

Ook bij agrariërs is digitaal werken niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan klimaatbeheersing, automatische koeling, maar ook toepassingen om op afstand de gezondheid van de dieren in de gaten te houden. Het biedt gemakt, maar de toegang moet niet in verkeerde handen komen.