Leuke wandelroutes in Nederland

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Heel Holland wandelt! In de natuur kun je heerlijk ontspannen, zo hebben we het afgelopen jaar wel ontdekt. En eerlijk is eerlijk, Nederland heeft ook een hoop moois te bieden als het op wandelroutes aankomt. Vergezelt door fluitende vogels en een tegemoetkomend zonnetje is er niets fijners dan weer even rust in je dag te brengen. Doe daarom je voordeel met onderstaande tips, verspreid door heel Nederland. Welke is jouw favoriet?

Familiepad in Groningen

Met het hele gezin een frisse neus halen, samen met opa en oma? Familiepad Trimunt in Groningen is goed begaanbaar voor kinderwagen, rolstoel en rollator. Met maar 1,4 kilometer is deze wandelroute goed te doen voor jong en oud.

Bekijk de wandelroute

Speuren in de Noord-Hollandse Duinen

Speciaal voor kinderen: de ‘speurtocht’ over Landgoed Duin en Kruidberg in Noord-Holland. Dit korte rondje gaat door de duinen van het landgoed, gelegen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg kom je allerlei leuke weetjes tegen en opdrachten over de natuur om je heen.

Bekijk de wandelroute

Uniek stukje kunst bij Den Haag

De eigenaar van strandtent Jamm Beach in Ter Heijde weet als geen ander hoe uniek het kustgebied onder Den Haag is. Daarom maakte hij een audiovisuele duin- en strandwandeling vanaf zijn strandtent naar Kijkduin en weer terug. Je kunt hiervoor een app downloaden en onder het wandelen luisteren naar verhalen over de bezienswaardigheden op de route.

Bekijk de wandelroute

Zeearenden spotten in de Biesbosch

Water, rietlanden, kreken, wilgenbossen en eilanden. Verken zoetwatergebied de Biesbosch door De Kleine Noordwaard te lopen. Met een beetje geluk zie je tijdens deze tien kilometer lange wandeltocht een vis- of zeearend. Verrekijker mee dus! Nagenieten van al dit natuurschoon kan bij Biesbosch MuseumEiland.

Bekijk de wandelroute

Dit artikel verscheen eerder in SAMEN, het ledenmagazine van Univé.

Waarom deze wandelroutes?

Als verzekeraar hebben we ieders gezondheid hoog in het vaandel staan. Zo zijn we voorstander van voldoende bewegen, het stressniveau op peil houden én gezond eten. Met deze wandelroutes hopen we niet alleen te inspireren, maar ook te stimuleren om meer naar buiten te gaan! 

Laatste blogs

Inspirerend ondernemersverhaal - Ines Bakkum

Na 20 jaar ervaring in het vastgoed, startte Ines haar eigen bedrijf: IBB Vastgoed. In onze blog vertelt Ines waarom zij de stap naar zelfstandige zette, de hobbels die ze onderweg tegenkwam, en over het plezier om samen met haar man te ondernemen.

Je kind helpen met je overwaarde in je huis

Door de sterke stijging van de huizenprijzen is er een groot verschil in mogelijkheden om te kopen tussen huizenbezitters en starters op de huizenmarkt. De overwaarde van je eigen woning kun je deels inzetten om je kind te helpen. In 2024 kun je eenmalig of jaarlijks je kind een bedrag schenken.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.
Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 januari 2024 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.

Een hypotheek regelen als ondernemer (zzp’er)

Ondernemers, waaronder zzp’ers, hebben vaak een flexibel inkomen. Daarom stellen geldgevers aanvullende eisen bij het aanvragen van een hypotheek. Maar laat je je hier niet door weerhouden. Ook aan ondernemers willen banken graag hypotheken verstrekken.