Welke verzekeringen heb ik nodig als mkb’er?

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door Univé

Het gaat goed met je onderneming. Je hebt een aantal medewerkers in dienst en een eigen bedrijfspand. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Over die risico’s denken we graag met je mee door je meer te vertellen over de verzekeringen die hierbij passen. Samen werken we aan jouw zaak.

Deze verzekeringen horen bij personeel:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
    Als je medewerkers materiële of letselschade veroorzaken als gevolg van de bedrijfsactiviteiten kunnen klanten of afnemers je aansprakelijk stellen. Met een goed samengestelde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kun je dit risico afdekken.
  • Werknemersschadeverzekering
    Als je medewerkers door het werk of gerelateerde activiteiten schade oplopen, kan je dit veel geld kosten. Met een werknemersschadeverzekering is dit risico af te dekken.
  • Verzuimverzekering
    Laat je bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komen door ziekteverzuim. De zieke medewerker moet je doorbetalen én je moet een vervanger inhuren. Zorg daarom dat je een goede verzuimverzekering afsluit.
  • Werknemerspensioen
    Een pensioenregeling is een belangrijk deel van de arbeidsvoorwaarden. Maar hoe vul je dit precies in zodat het voor alle partijen goed is? Univé geeft graag advies op maat voor een werknemerspensioen.

Deze verzekeringen horen bij een bedrijfsgebouw:

  • Gebouwenverzekering
    Met een gebouwenverzekering weet je zeker dat eventuele schade aan je gebouw vergoed wordt. Bijvoorbeeld wanneer er brand uitbreekt en er rook-, bluswater- en brandschade ontstaat.
  • Inventarisverzekering
    Wat dacht je hoe het met je voorraden en inventaris gesteld is na zo’n calamiteit? Daarvoor sluit je een inventarisverzekering af. Die vergoedt de verzekerde schade aan je spullen.
  • Glasverzekering
    Ramen zijn fragiel en daardoor kwetsbaar én makkelijk stuk te krijgen. De kosten van glasbreuk in je bedrijfspand kun je gelukkig verzekeren met de glasverzekering van Univé.
  • Bedrijfsschadeverzekering
    Komt je bedrijf stil te liggen door een brand of door ander schade? Dat lijdt tot inkomstenderving. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je jezelf in tegen dit risico.
  • Opruimingskostenverzekering
    Wie betaalt het opruimen van de schade als een brand of storm je bedrijfspand beschadigt? Dit moet je vaak zelf doen. Alles moet je afbreken en afvoeren. De kosten van deze werkzaamheden verzeker je met de opruimingskostenverzekering van Univé.

Wil je eens sparren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je vaste adviseur of meld je aan voor een gratis Bedrijfsverzekeringscheck. Samen komen we tot de ideale risicodekking voor jouw zaak.

Gratis Bedrijfsverzekeringscheck

Tijdens het (telefonische) adviesgesprek bekijken we of je nog goed verzekerd bent, of je niet oververzekerd bent en of jouw verzekeringen nog passen bij je situatie. Hiermee voorkom je dat je betaalt voor risico’s die wellicht nu niet van toepassing zijn.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek met één van onze zakelijke adviseurs. Zij helpen je graag, en belangrijker nog: zij denken met je mee.

Voor het maken van een afspraak kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 072 502 45 10, of je kan je aanmelden via onderstaand formulier. Onze adviseurs nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik maak graag een (telefonische) afspraak met een zakelijk adviseur van Univé

  • Hidden
  • Hidden

Laatste blogs

CharlieMary: ‘Ons merk is ons communicatiemiddel’

Charlotte van Waes en Marieke Vinck zijn de drijvende krachten achter het merk CharlieMary. Met liefde en zorg hebben zij een betekenisvol merk gecreëerd, waarbij elk kledingstuk een uniek verhaal vertelt. Met hun circulaire modecollectie laten zij respect voor het milieu en de ambacht centraal staan. Wat zijn wij trots dat wij deze ondernemers en hun prachtige visie op duurzame mode mogen ondersteunen.

‘Univé biedt meer dan alleen het uitkeren van een bepaald bedrag’

Lichamelijke of psychische klachten kunnen ervoor zorgen dat je arbeidsongeschikt raakt. En wanneer dit een ondernemer overkomt helpt Dorothee ze graag. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Dus in samenspraak met ondernemers kijkt ze ook graag naar preventie. Wat past bij de ondernemer en wat heeft hij/zij nodig om arbeidsongeschiktheid te voorkomen?

Sluit de eindleeftijd van je AOV nog aan bij je huidige situatie?

Wil jij eerder stoppen met werken dan verwacht? Of wil je juist net wat langer verzekerd zijn omdat je nog wat langer door wilt werken? Dan kan het zijn dat de eindleeftijd van je AOV niet meer aansluit bij je nieuwe plannen. In deze blog vertellen we je waarom het aanpassen van de eindleeftijd van je AOV belangrijk kan zijn én welke mogelijkheden er voor ondernemers zijn die hun bestaande AOV willen wijzigen.

AOV adviseur aan het woord: Mirelle Koning

Met veel plezier werkt Mirelle Koning al 15 jaar bij Univé Noord-Holland. Ze praat vol passie over haar functie. “Het houden van klantgesprekken, dat vind ik het leukst. Daarbij leg ik graag, zonder vakjargon te gebruiken, uit wat een AOV inhoudt.”

Adviseur aan het woord: Erik Kruijer

Ontmoet Erik Kruijer, een nuchtere Noord-Hollander en Buitendienstadviseur mkb bij Univé Noord-Holland. Al 10 jaar adviseert Erik mkb-ondernemers over verzekeringen en risicobeheer. Van dynamische Amsterdamse bedrijven tot het belang van cyberbeveiliging, Erik is er om zijn klanten bij te staan. Benieuwd naar zijn no-nonsense aanpak? Lees verder en ontdek zijn verhalen en advies.