Eerste hypotheek afsluiten

Je eerste huis kopen is een spannende en grote stap. Er komt veel bij kijken. Zo moet je bepalen wat je budget is. Welke woning kun je kopen? Bezichtigingen inplannen, wel of geen bouwkundige keuring laten uitvoeren, een bieding doen, ontbindende voorwaarden opstellen. En natuurlijk de hypotheek regelen.

Startershypotheek

Soms lijkt het onmogelijk om voldoende hypotheek te krijgen voor jouw droomhuis, maar heb je dat al eens echt inzichtelijk gemaakt? Ga eerst eens aan de slag met het berekenen van jouw maximale hypotheek. Want als je weet wat je maximaal kunt lenen, weet je ook beter hoe je ervoor staat. Misschien is het allemaal minder erg dan je denkt. Of blijken er nog andere opties en mogelijkheden te zijn om toch dat droomhuis te kunnen kopen. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag om jouw maximale hypotheek te berekenen.

Starterslening

Kom je net wat geld tekort voor de woning die je op het oog hebt? Als starter op de woningmarkt profiteer je in sommige gemeenten van de zogeheten starterslening. Dat is een lening speciaal voor starters op de woningmarkt waarmee je het gedeelte kunt overbruggen dat je tekort komt. Het grote voordeel hierbij is dat je de eerste drie jaar geen rente of aflossing hoeft te betalen. Helaas geldt deze regeling niet in elke gemeente. Check dus vooraf goed of je hiervoor in aanmerking kunt komen.

Hoe kom ik aan eigen geld?

Je hebt altijd eigen geld nodig, omdat een hypotheek nooit alle kosten van de aankoop van een woning dekt. Denk bijvoorbeeld aan overdrachtsbelasting (2% van de aankoop van je woning), taxatiekosten, notariskosten, advieskosten voor je hypotheek en eventueel nog een bouwkundige keuring en kosten voor de aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Gelukkig zijn de meeste van deze kosten wel aftrekbaar bij je belastingaangifte.

Misschien heb je flink gespaard en kun je deze kosten zelf betalen. Een andere mogelijkheid is dat je ouders of grootouders bijspringen. Ouders mogen je eenmalig een belastingvrije schenking doen als je dit bedrag besteedt aan de aankoop van je eigen woning. Een lening afsluiten bij je ouders of grootouders kan natuurlijk ook.

Een eerste woning kopen met studieschuld

Een woning kopen met een studieschuld is mogelijk. In de maximale hypotheek berekening wordt rekening gehouden met jouw verplichtingen uit lopende leningen. Ook met de verplichting uit een studielening. Onze hypotheekadviseur helpt je graag om de mogelijkheden te ontdekken.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Wij helpen je graag verder. Samen gaan we na wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn. Ook met een eventuele studieschuld. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. We kijken naar de best passende opties, zodat jij de scherpste rente krijgt tegen de voor jou meest gunstige voorwaarden. Dat is het voordeel van onafhankelijk hypotheekadvies. Wij begeleiden jou bij het volledige traject. En we vinden het belangrijk dat je voor nu en in de toekomst genoeg ruimte hebt om lekker te leven.

De voordelen van Univé

  • Eerlijk en onafhankelijk hypotheekadvies
  • Advies over de hypotheekvorm die bij jou het beste past (denk aan lineair, annuïteiten, aflossingsvrij en overige vormen)
  • Keuze uit meerdere hypotheekverstrekkers
  • Begeleiding bij het hele traject
  • Altijd een hypotheek op maat
  • Advies in de winkel, via beeldbellen, telefonisch of bij je thuis

Meer informatie of een afspraak maken?

Ben je benieuwd naar jouw hypotheekmogelijkheden? Wij helpen je graag. Bel ons of plan direct een oriënterend hypotheekgesprek in.

  • Hidden
  • Hidden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur – 17:00 uur

Laatste blogs

Wkb

Hypotheekadvies: je woning verbouwen en verduurzamen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun eigen woning een grondige opknapbeurt te geven en ook meteen energiezuiniger te maken’ aldus Erkend Hypotheekadviseur en Financieel Planner Menno Ligthart. Door de hoge energieprijzen is het duurzamer maken van je huis zeer interessant geworden. Door de overwaarde op je woning is het mogelijk om hiervoor een tweede hypotheek af te sluiten.