Donaties Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds

De Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds doet donaties aan lokale maatschappelijke initiatieven die (enigszins) in het verlengde liggen van onze kernactiviteit: zorg- en schadeverzekeringen. Hieronder vindt u voorbeelden van donaties.

Nieuwsberichten

Univé schenkt AED aan De Herbergier in Wognum

Het geeft een veilig gevoel, zo’n AED bij de ingang, vindt Natasja Dam. Eind 2023 schonk het Ledenfonds van Univé Noord-Holland een AED en een reanimatietraining aan zorgorganisatie De Herbergier in Wognum.

‘Stichting Muna zorgt voor een huiskamergevoel in Nieuw-West’

In Amsterdam Nieuw-West runnen Angie, Lisa, Ruby en Zohra Kringloop Muna. Een plek waar iedereen welkom is, die de buurt verbindt en gezelligheid brengt. Het Univé Ledenfonds doneerde een lees- en zithoek. Angie: “Dat is precies wat Muna nodig had. Een plekje waar mensen zich terug kunnen trekken; met koffie, taartje en een goed boek.”

Voedseltuin IJplein krijgt steuntje in de rug van Univé Ledenfonds

Aan de gedempte insteekhaven in Amsterdam-Noord kweekt een groep vrijwilligers groenten en kruiden voor de voedselbank. Buurtbewoners helpen volop mee en maken gebruik van de buitenruimte om te wandelen, spelen en zelfs barbecueën. Om de hoeveelheid groenten te vergroten schafte de vereniging - met hulp van het Univé Buurtfonds en Univé Ledenfonds - een grotere kas aan, die meerdere compartimenten heeft.

Bewoners verpleeghuis De Venser op avontuur met virtual reality-brillen

Bij verpleeghuis De Venser in Amsterdam-Zuidoost gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Binnenkort kunnen bewoners digitaal een bezoekje brengen aan hun geboorteland en andere adembenemende bestemmingen, allemaal door de komst van virtual reality-brillen. Onder leiding van Marga Baggelaar, een van de drijvende krachten achter het nieuwe project van De Venser, worden deze brillen geïntroduceerd.

‘De duofiets is een perfecte oplossing en geeft ons veel vrijheid’

Het Rekerhuis ligt in het groen en op slechts acht minuten fietsen van de Alkmaarse binnenstad. “Daarom wilde ik ook graag een duofiets”, vertelt Ellis. “Fietsen geeft je vrijheid en iedereen hier houdt ervan. Niet alle bewoners zijn in staat om op een driewieler of tandem te fietsen, dus een duofiets leek me een hele mooie oplossing. Eentje waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Maar die hadden we dus niet…”

'Door de donatie zijn we nu alle vijf goed zichtbaar’

Jan Grootenboer is vrijwilliger bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Heiloo. Hij gaat bij scholen langs, neemt verkeersexamens af, controleert fietsverlichting en vertelt over de gevaren van de dode hoek. “Zichtbaarheid is een belangrijk thema in het verkeer. Met onze nieuwe jassen, gedoneerd door het Univé Ledenfonds, zijn wij als vrijwilligers zelf nu ook beter zichtbaar.”

‘BuurtBankjes zijn niet zomaar bankjes, het zijn bankjes met een missie'

Je zou denken; een tuinbank is een tuinbank. In veel gevallen bestaande uit een paar houten planken en vier poten. Gewoon een plek om even te zitten. Klopt als een bus, tót die bank een verbindende functie krijgt en de naam BuurtBankje mag dragen. Sylvia Verhoeven en Daniëlle Goossens vertellen over dit fenomeen.

Zonder vrijwilligers en donaties kan het Waterdamkamp niet bestaan

Elk jaar, aan het einde van de zomervakantie, wordt voor de Volendamse basisschoolleerlingen uit groep acht het Waterdamkamp georganiseerd. En hoewel het driedaagse feestje net afgelopen is en de tenten net afgebroken zijn, denken de vrijwilligers en initiatiefnemers Ingrid, Jan, Geert en Irma alweer na over de editie van 2024; het inmiddels tiende Waterdamkamp. Irma: “Mijn handen jeuken hoor. Hier krijgen we alle vier zoveel energie van!”

Ledenfondsdonatie Stichting Sailwise

Zo’n vijftig jaar geleden werd SailWise opgericht. Een stichting die actieve watersport voor mensen met een beperking mogelijk maakt. Directeur Renske Rietbergen: “Zelf ben ik fervent watersportliefhebber en vind dat iedereen het water op zou moeten kunnen. Bij SailWise zorgen we dat dit mogelijk wordt.”
fietslabyrint

Fietslabyrint voor Wonen bij September

In de woonkamer van September Stompetoren, onderdeel van Wonen bij September, wordt druk gefietst. “Het is fris buiten, maar dankzij Stichting Univé Noord-Holland Ledenfonds kunnen onze bewoners vanuit de warme huiskamer toch een straatje om.”
Stichting Nooit Voorbij

Knutselspullen voor Stichting Nooit Voorbij

Mirjam Louwen-van Bekkum is initiatiefnemer en oprichter van de stichting Nooit Voorbij. Een stichting die ouders, broers en zusjes helpt bij de verwerking van het verlies van een overleden kind. “We bestaan pas twee jaar, maar groeien niet een beetje gestaag, maar verticaal omhoog.”

Beweegtassen Puur For Kids

Door een donatie van het Ledenfonds kan de organisatie Puur for Kids kinderen blijmaken met de beweegtassen, in samenwerking met Sport 2000 Bouchier.

Een EHBO cursus voor alle vrijwilligers van RSWP

RSWP/ Dienstencentrum Wormerland ontving van het Univé Ledenfonds een donatie om alle vrijwilligers een EHBO cursus aan te bieden. Nu weten ze hoe ze moeten omgaan met kleine en grotere ongelukken. Trots ontvingen zij een certificaat voor de cursus EHBO en Reanimatie & AED.

Bidons in plaats van plastic bekers

Voor ruim 250 kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen uit de omgeving organiseerde Broekerbouwdorp weer een 4-daagse bouwspektakel. Het Univé Ledenfonds heeft voor alle kinderen bidons gesponsord om het plasticafval te verminderen.

Snoezelen met zeehond Paro

Ipse de Bruggen heeft met behulp van het Univé Regio+ Ledenfonds een Paro Zeehond voor cliënten met een verstandelijke beperking in Nieuwveen aangeschaft. De zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert.
Univé Noord-Holland

AED voor Stichting Veldzorg Oosterdel

Omdat veel mensen gebruik maken van het pand van de Stichting Veldzorg Oosterdel in Broek op Langedijk, was er behoefte aan een AED. Vanuit het Univé Ledenfonds is dit mogelijk gemaakt.
Univé Noord-Holland

Een gezond en groen schoolplein voor De Werkschuit

Mede door de steun van de Stichting Univé Regio+ Ledenfonds heeft de Werkschuit een gezond (en groen) schoolplein gerealiseerd. Dit nieuwe schoolplein is vlak voor de zomervakantie geopend en leidt o.a. tot meer beweging, fantasie & gezondheid.
Univé Noord-Holland

Het Ledenfonds maakt verrijdbare wasbak mogelijk

Het Ledenfonds heeft het Timmerdorp Anna Paulowna een financiële bijdrage gegeven zodat zij een verrijdbare wasbak konden realiseren. ‘Het was een geweldig bruikbaar en dankbaar apparaat! Hartelijk dank nogmaals, ook namens 300 superblije kinderen van Timmerdorp!’ Aldus Timmerdorp Anna Paulowna.

Dementerende ouderen krijgen Tovertafel van het Univé Ledenfonds

Het Univé Ledenfonds heeft verzorgingstehuis de Berkenhof voorzien van een tovertafel. De Tovertafel is specifiek ontwikkeld voor dementerende ouderen en lokt zowel fysieke als mentale reacties uit bij de patiënten. Het zorgt voor unieke en waardevolle momenten tussen ouders, familieleden en verzorgers.

Veilig hardlopen met een visuele beperking

Veilig hardlopen met een visuele beperking. Running Blind Alkmaar maakt het mogelijk. En dit past precies binnen de doelstelling van het Univé Ledenfonds. Daarom ontving de organisatie een donatie om wekelijks trainen mogelijk te maken.

8 veldbedden voor nachtopvang tijdens de winter

dnoDoen helpt kwetsbare mensen die door diverse problemen niet meer thuis wonen, dakloos zijn of dat dreigen te worden. Zeker tijdens koude winters is nachtopvang erg belangrijk. Het Univé Ledenfonds doneerde daarom 8 veldbedden aan dnoDoen in het kader van het project "Verder komen méér doen".

Controle fietsverlichting scholieren

Vrijdag 15 januari controleerden Veilig Verkeer Nederland en de Fietsbond de fietsverlichting van schoolgaande jeugd. Iedereen zonder verlichting ontving een nieuw voor- of achterlicht van het Univé Ledenfonds.

KidsCourt VV SVI gerealiseerd

Het KidsCourt bij VV SVI Zwolle is af! De werkzaamheden aan de Beweegtuin, een project dat wordt gesteund door het Univé Regio+ Ledenfonds, zijn in volle gang.

Hardloopvereniging AMAK kan veilig de weg op

Als je hardloopt in het donker dan is het voor de veiligheid belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. De AMAK uit Akersloot heeft daarom een aanvraag gedaan voor een bijdrage voor reflecterende hesjes. En die aanvraag is goedgekeurd!

Kent u een club, vereniging of organisatie met een sympathiek, lokaal project die wel wat ondersteuning kan gebruiken? Op de website van het Univé Ledenfonds leest u hoe u met uw project in aanmerking komt voor een donatie. Hier kunt u ook direct een aanvraag indienen.