Onderweg | 9 maart 2020

Cv-ketel onderhoud bij een verhuizing

Je kent het misschien wel, na een lange zoektocht heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden! Maar dan begint het pas echt..

Eén van die dingen waar je niet snel aan denkt, maar die toch wel een essentiële rol spelen in jouw woongenot is jouw cv-ketel. Niet heel spannend of leuk, maar wel heel fijn als hij het goed doet. Daarom hebben wij een checklist gemaakt waarmee je heel gemakkelijk zorgt dat jij niet in de kou komt te zitten.

5 checks voor jouw cv-ketel

1. Hoe vaak moet een cv-ketel gecontroleerd worden?

Het is verstandig om je cv-ketel in ieder geval elke twee jaar te laten controleren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een slecht onderhouden cv-ketel kan er niet alleen voor zorgen dat je plotseling in de kou komt te zitten. Het kan ook zorgen voor koolmonoxidevergiftiging, omdat het gas niet meer goed verbrand wordt. Daarnaast is een goed onderhouden cv-ketel ook zuiniger. Beter voor het milieu én voor jouw portemonnee.

2. Wel of geen onderhoudscontract

Ga bij de aanschaf van een huis altijd na welke afspraken er zijn omtrent de cv-ketel. Zo kan het zijn dat er helemaal geen contract is, dat het contract automatisch overgezet wordt op jouw naam, of dat het contract afloopt bij de verkoop. Op basis van de gemaakte afspraken kan jij de afweging maken wat je met jouw cv-ketel wilt.

Geen onderhoudscontract wil zeggen dat je geen periodiek onderhoud hebt aan de cv-ketel. Daarmee neem je natuurlijk een risico. Wanneer je te maken krijgt met een storing betaal je extra voor arbeidsloon, voorrijkosten en zijn de toestelonderdelen volledig voor jouw rekening.

Als je wel kiest voor een contract, neem je als het ware een abonnement op de dienstverlening van een cv-installatiemonteur. Bij zo’n contract ontvang je periodieke controles en onderhoud, waardoor je niet snel voor verassingen komt te staan. Daarbij betaal je vaak minder of niets voor arbeidsloon, voorrijkosten en wordt er een deel van de toestelonderdelen vergoed.

3. Aan welke kosten moet je dan denken bij cv-onderhoud?

De kosten van een cv-ketel kunnen al snel behoorlijk oplopen. Het zelf repareren van een cv-ketel is een riskante klus en wordt over het algemeen afgeraden, je komt dus als snel uit bij een cv-installatiemonteur. Daarnaast zijn de onderdelen van een cv-ketel niet goedkoop. Onderstaand een globale inschatting van de meest voorkomende kosten.

Arbeidsloon €60,- excl. BTW
Voorrijkosten €40,- overdag excl. BTW
Expansievat vervangen €30,- excl. BTW en uurloon
3 weg motor vervangen €60,- excl. BTW en uurloon

4. Levensduur van CV-onderhoud

De levensduur van een cv-ketel is gemiddeld 12 tot 15 jaar. De meeste cv-ketels gaan dan kapot vanwege slijtage. Cv-onderhoud kan de levensduur van je cv-ketel wel verlengen. Tegen de tijd dat je cv-ketel ouder is, zal de installatiemonteur de afweging maken of de onderhoudskosten nog de moeite waard zijn, of dat het tijd wordt voor een nieuwe ketel.

5. Je oude cv-ketel

En als laatste: controleer altijd of het contract van je oude cv-ketel niet meer op jouw naam staat. Dit gebeurt namelijk niet altijd automatisch.

Direct jouw cv-onderhoud in vertrouwde handen?

Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, biedt Univé een service aan waarmee wij jouw cv-onderhoud uit handen nemen. Al vanaf €6,25 ben je verzekerd van goed cv-onderhoud. Wij werken daarvoor alleen samen met gecertificeerde installatiemonteurs, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naast onderhoud voor jouw cv-ketel biedt Univé nog veel meer handige diensten voor jouw nieuwe huis, zoals schoorsteenvegen en dakgootreiniging. Wil je meer weten? Lees dan verder over ons Veilig Wonen pakket.

Gerelateerde content

Verjaardagsbelletjes tijdens coronacrisis

Verjaardagsbelletje tijdens coronacrisis: er is er één jarig!

Leestijd: 2 minuten | Geschreven door: Annemieke Diekman

Lang zullen ze leven, lang zullen ze leven. Al is ons land vrijwel tot stilstand gekomen, net als in gewone tijden zijn er dagelijks mensen jarig. Die verjaardag ook echt vieren is nu even wat anders. Strenge coronaregels steken hier een stokje voor. In groepsverband vanuit de eigen huiskamer virtueel de longen uit je lijf dansen kan nog voor een beetje gezelligheid zorgen. Ook aan beide kanten van het scherm bijkletsen met een biertje of een glas wijn en een bakje borrelnoten kan bijdragen tot de feestvreugde. Aan de andere kant laat het je de opgelegde fysieke afstand misschien nog wel meer voelen.

Verjaardag in eenzaamheid

Er zijn ook mensen die in deze tijden van sociale afstand hun verjaardag in stilte of zelfs eenzaamheid doorbrengen, zonder bezoek of een teken van affectie. Vooral ouderen blijven in deze tijd verstoken van wat verjaardaggezelligheid. Hoewel sommigen het facetimen verrassend snel onder de knie krijgen op de door de kinderen in de haast aangeschafte tablet, hebben anderen alleen de telefoon voor contact met de buitenwereld. Dat bracht Univé op het idee om alle jarigen van 65 jaar en ouder op te bellen op hun verjaardag. Een verjaardagsbelletje in coronacrisis! 

Leuke gesprekken en anekdotes

De scepticus onder ons denkt nu wellicht schoenmaker blijf bij je leest, maar het verjaardag-telefoontje wordt erg gewaardeerd, zo valt op te maken uit de reacties van de rondbellende verzekeringsadviseurs. Het idee achter deze ludieke actie is om de verzekerden persoonlijk te feliciteren en te vragen hoe ze hun verjaardag deze keer vieren. En tussen neus en lippen door ook te informeren hoe het nu met ze gaat. Na de eerste verrassing of verbazing, ontstaan vaak leuke gesprekken waarin verzekerden tal van anekdotes vertellen. Soms is er wat zelfspot, moet eerst even het gehoorapparaat in worden gedaan of het kunstgebit, maar dan komen de verhalen los van vorige verjaardagsfeesten. Af en toe volgt zelfs een hele levensloop, inclusief heroïsche verhalen over gereden Elfstedentochten of buitenlandse fietsavonturen op hoge leeftijd. Slechts een enkeling is een beetje wantrouwend en vraagt toch of ze soms iets willen verkopen. Maar zelfs die mensen ontdooien snel als duidelijk wordt dat het echt alleen maar om een felicitatie gaat.

Bellen, bellen, bellen dus voor de adviseurs, nu blijkt dat een telefoontje en een praatje wonderen doet. Een kleine moeite om mensen op hun verjaardag een hart onder de riem te steken. Er is er een jarig, dat kun je wel zien, dat is hij. Of zij.

€1000 voor lokale, goede doelen in Den Helder

€1000 voor twee goede doelen in Den Helder

Leestijd 3 minuten | Geschreven door Anja Roubos

Bij de opening van de nieuwe Univé-winkel in Den Helder op 15 januari 2020, verraste John Pieters van de Ledenraad twee goede doelen met een cheque van duizend euro. De meeste stemmen waren voor STAS (Sportteam Aangepast Sporten), dat wekelijkse paardrijlessen verzorgt voor ruiters met een beperking.

Zorg aan Zee Hospice Den Helder behaalde de tweede plaats bij de verkiezing en krijgt eveneens een cheque van duizend euro. Dat zorgt voor ‘kippenvel’ bij de ontroerde coördinator Anita Hoedjes.

1. ‘De blije koppies, daar doen we het voor.’ – STAS

Instructeurs Winnie David en Kitty Fritzsche weten meteen waar ze de cheque voor gaan gebruiken. ‘Onderhoud van het materiaal. We hebben onder meer nieuwe beugels nodig, die zijn bijna door’, zegt Winnie. ‘Als je die blije koppies ziet, daar doen we het voor.’ Kitty ziet de cheque ook als een vorm van waardering.

‘We willen het graag betaalbaar houden voor de ruiters, ook al is dit werk niet gesubsidieerd en zijn er veel veiligheidsmiddelen nodig. Sommige ruiters, waaronder een spastisch meisje, moeten worden gefixeerd in een zadel met kussens. Een aangepast zadel is erg duur, het kost wel zo’n drieduizend euro. Daarbij zijn twee á drie mensen nodig om de ruiter te ondersteunen. We rijden met ervaren pony’s van 24 en 26 jaar oud die hiervoor heel geschikt zijn. Elke maandagavond zijn er lessen bij manege Noot in Callantsoog, aan de rand van Julianadorp. Na afloop drinken we wat met elkaar. We kunnen nog wel wat vrijwilligers gebruiken’, voegt ze eraan toe.
‘Er zijn best goede ruiters bij, zoals Erik’, wijst Kitty. Erik Langeveld werkt bovendien drie dagen per week op de manege. ‘Stallen schoonmaken en paarden naar de wei brengen’, vertelt hij. Hij mag namens STAS de cheque in ontvangst nemen, en gaat daarmee vervolgens trots glimlachend op de foto voor de krant.

2. ‘Ongelooflijk welkom en hard nodig.’ – Hospice

‘Het raakt en steunt ons dat dit zo’n goed hart toegedragen wordt door de Helderse samenleving’, zegt ze. Samen met Janetta Veenstra heeft Hoedjes de dagelijkse leiding in het hospice. ‘Ik had niet verwacht dat er zoveel goede doelen zijn in Den Helder. Er is een grote maatschappelijke betrokkenheid, dat zie je ook aan het grote aantal vrijwilligers dat bij ons werkt: honderdvijftig mensen. Daarnaast hebben we elf verpleegkundigen, die 24 uur per dag zorg verlenen. Deze duizend euro wordt besteed aan de opleiding van de vrijwilligers. Zij krijgen na een tweedaagse opleiding diverse verdiepingstrainingen. Gedegen opleidingen, want het is belangrijk dat we goed opgeleide mensen hebben.’

‘Dit geld is ongelooflijk welkom en hard nodig. We kunnen er veel mee doen. Het hospice is een charitatieve instelling, wat wil zeggen dat we afhankelijk zijn van giften en donaties’, legt Anita uit. ‘Het is hartverwarmend hoe wij gedragen worden en wat deze cheque van Univé voor ons betekent. Veel van onze gasten zijn lid van Univé en zeker met een aanvullende verzekering verblijven ze bijna kosteloos bij ons. We dragen Univé een warm hart toe, omdat die het mogelijk maakt om in het hospice te kunnen verblijven. Anders moeten de gasten 35 euro per dag betalen voor bed, bad en voeding. Kunnen ze dat niet, dan nemen we hen wel op. We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden. De verpleegkundigen hoeven wij niet te betalen, die worden door Omring gedetacheerd. Het is mooi werk’, vindt ze.

Warme zorg

Janetta is het hartgrondig eens met haar collega. ‘Je kunt maar één keer afscheid nemen, daarom verlenen we warme zorg. Er zijn tien appartementen. Behalve terminale zorg verlenen we sinds een jaar ook gastzorg voor mensen in een oncologisch behandeltraject die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Dat is nieuw in Nederland, het is pionieren. Eigenlijk is het een vijfsterren-plus-hotel om te herstellen. Hierdoor verdragen deze gasten hun chemo beter. We krijgen zulke positieve reacties: ‘Je wordt hier echt ontvángen.’ Mensen vertellen hoe moeilijk het is om ziek en misselijk te zijn in een donker huis. Hier krijgen ze liefdevolle, warme, aandachtige zorg. Huisartsen en het Noordwestziekenhuis weten ons te vinden, zij vragen of er plek is. We hanteren geen bezoektijden. We eten gezamenlijk aan een mooi gedekte tafel met servetten. Het ruikt lekker en dat stimuleert om te eten en drinken. Er wordt om de beurt gekookt door twaalf vrijwilligers. Het zijn fantastische menuutjes. Een heel zieke vrouw in de gastzorg vertelde dat ze door de manier van opdienen meer trek krijgt in eten en drinken. En dat is juist zo belangrijk bij een oncologische behandeling.’

Het is ook niet allemaal zwaar en verdrietig, verzekert Janetta. ‘Het hopice is een mooi, sfeervol huis met mooi meubilair, kaarsen en een fijne sfeer. Er wordt gelachen.’ Anita zegt: ‘Het gaat erom alles uit het leven te halen. Als gasten nog wensen hebben, proberen we daarvoor te zorgen.’ Ook het lotgenotencontact tussen de gasten onderling is zeer steunend, vertelt Janetta. ‘In de gesprekken herkennen de mensen elkaar.’

Over Univé Den Helder

een behoorlijke tijd was Univé Den Helder gevestigd in het gebouw De Koploper. maar nadat het pand aan de Prins Hendriklaan verkocht wordt, werd het voor de verzekeraar tijd voor een nieuw onderkomen. Winkelcoördinator Kayleigh is maar wat blij met de aanwezigheid in hartje centrum: “De winkels van Univé zijn even onderscheidend als kenmerkend voor onze coöperatie. Ook in Den Helder merken we dat we hierdoor extra toegankelijk zijn voor de ruim 26.000 leden uit de stad en omgeving, die gemakkelijk en vaak zonder afspraak even binnenkomen voor advies.”
De winkel is een mooie manier om lokaal zichtbaar te zijn, maar krijgt daarnaast ook vorm voor het uitbreiden van de dienstverlening. Waar Univé vroeger vooral een verzekeraar, anno 2020 wordt er op breder vlak zekerheid geboden. Denk hierbij aan EHBO-cursussen, brandblusvoorlichting, inbraakpreventieavonden en gezondheidsdagen. Alles om maatschappelijk relevant te blijven en de focus te hebben op voorkomen, beperken en als het pas nodig is: verzekeren.

Onze zzp-blogs

Fire Killing Cap

De paperclip, wasknijper, het beschuitje met inkeping; het zijn producten waar iedereen graag de uitvinder van zou zijn geweest. Simpel, maar door hun eenvoud briljant. Dat geldt ook voor het idee van Mick Blokker; de geestelijke vader van de ‘Fire Killing Cap’: de dop die samen met een simpele fles frisdrank, vuur in de kiem smoort.

Een bedrijf starten

Het in beeld brengen van je bedrijfsrisico’s kan lastig zijn. Zeker als je gaat starten of net gestart bent. Wij helpen jou!

Fijne feestdagen!

Nog even en dan is 2021 voorbij. Een jaar waarin ondernemers uitgedaagd werden tot omdenken, nieuwe dingen gingen uitproberen of misschien wel moeilijke beslissingen moesten nemen. Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen dat weten we niet. Maar wat er ook gebeurt, wij zijn er voor jou. Met hulp en adviezen op het juiste moment en natuurlijk blijven we je inspireren met informatieve, leuke en interessante (klant)verhalen. Op naar een succesvol 2022!

Univé waarschuwt ondernemers voor cyberaanval

In navolging van het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwen wij ondernemers voor een cyberaanval. Er is ten aanzien van de software Apache Log4j, dat veel gebruikt wordt in webapplicaties en andere systemen een ernstige kwetsbaarheid gevonden.

De juridische kant van de Wkb

Het belangrijkste doel van de Wkb is dat de kwaliteit van bouwprojecten verbetert en risico’s en faalkosten verminderen. De Wkb regelt dat je (net als nu) niet alleen goed werk levert, maar dat je dit ook kunt aantonen.
Natuur in rust, laat de ijsbaan maar komen

IJsbaan castricum

Aan de rand van de duinen ligt de natuurijsbaan van de Vereniging Kennemer IJsbaan. Een prachtig stukje natuur waar schaatsfanaten bij winterse temperaturen hun hart ophalen. Toch was in de laatste 15 jaar schaatsen op de natuurijsbaan maar drie keer mogelijk. Desondanks zitten de leden en vrienden van de club niet stil. Gerard Moel licht toe hoe de vereniging meebeweegt met veranderende omstandigheden.

Cyber: social engineering, ook zakelijk is de mens de zwakste schakel

Afgelopen periode zijn veel mkb’ers slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, door een grote aanval met gijzelsoftware. De verwachting van cyberexperts is dat dit de komende jaren fors gaat toenemen. Een veelvoorkomende vorm van cybercriminaliteit is social engineering. Simpel gezegd: proberen om medewerkers te misleiden en zo een zwakke plek te creëren in het systeem.
Cybercriminaliteit

Cyber: wachtwoordbeleid binnen bedrijven zeer belangrijk!

Wat weet jij over phising, ransomware, malware, virussen, botnet en hacken? Jaarlijks krijgt 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze zakelijke schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Onze experts zijn 24/7 gratis bereikbaar en helpen je de schade te beperken en te herstellen. 
Wkb

Wkb: wat verandert er voor jou?

Vanaf 1 juli 2022 gaat de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. In dit artikel leggen we in hoofdlijnen uit wat er verandert en hoe je hier als ondernemer mee te maken krijgt.
mkb adviseur

Adviseur aan het woord - Cor Bart

Cor Bart, adviseur binnendienst mkb, helpt graag ondernemers met vragen over zakelijke verzekeringen maar ook met vragen over hun privé pakket kunnen ze bij hem terecht.
Het belang van een AOV

AOV: ben jij je bewust van de risico's?

Arbeidsongeschiktheid, je hoopt dat het je nooit overkomt. Toch krijgen veel mensen ermee te maken. En wat als het jou toch overkomt? Ben jij je dan bewust van de risico's? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers is nog niet verplicht maar wel verstandig om te regelen.
Zorgboerderij BeemsterBeleving

Zorgboerderij: maatschappelijk ondernemen

Het komt niet vaak voor dat een boerderij de rol vervult als veehouderij, kaasproductiebedrijf én recreatielocatie. Maar niets is minder waar: zorgboerderij Beemsterbeleving in Middenbeemster heeft het allemaal.

Bloembollenbedrijf - We doen het echt samen

Opgegroeid met de dagelijkse hectiek van een bloembollenbedrijf weten zij als geen ander hoe de markt in elkaar steekt en hoe zij hierop in kunnen spelen. André en Forra geven een inkijkje in hun bedrijf en de (financiële) keuzes die zij maken.
Adviseurs aan het woord: Hotze en Jan-Willem

Adviseur aan het woord - Hotze en Jan-Willem

Onze adviseurs Hotze en Jan Willem staan dagelijks agrariërs te woord als het gaat over hun bedrijfsrisico’s en verzekeren. En juist samen maken zij het verschil. Ze vertellen je graag waarom.
Het financiële verhaal achter de ondernemers

Een unieke golfbeweging

Als accountant heeft Jan-Willem veel cliënten die terugkijken op een roerige tijd. Van ondernemers die nog jaren op de blaren zitten tot ondernemers die juist gegroeid zijn. Zijn advies? Geef nooit op!
Uniek cadeau: borrelboxen voor iedereen

Creatief, origineel en innovatief. Cadeauboxen voor iedereen!

Soms wil je een vriend(in) iets anders geven dan geld, wijn- en bierpakketten. Een jonge ondernemer uit Alkmaar zag een kans en ontwikkelde een een uniek cadeau waarmee je iemand écht kunt verrassen.

Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Waar moet je aan denken? In het blog een handig 5 stappenplan om jou te helpen. Heb je vragen? Onze adviseurs helpen jou hier graag bij.
Laat jouw bedrijfswinst niet in rook opgaan

Overleeft jouw bedrijf een brand?

De gevolgen van een bedrijfsbrand reiken vaak verder dan alleen de materiële schade. Het hele bedrijf kan stil komen te liggen, terwijl de kosten doorlopen. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven de gevolgen van een brand in hun bedrijf onderschatten. Adviseur Erik Kruijer geeft een aantal tips zodat je goed voorbereid bent, mocht jou dit overkomen.
Brandpreventie

Nut en noodzaak onderhoud brandblussers

Alleen met goed functionerende blusapparatuur kan je adequaat reageren op een brand. MKB-adviseur, Carlo Veerman, praat je graag bij over het nut van het onderhouden van blusmiddelen en vertelt je meer over de gratis controle van brandblussers.
Asbestdak verzekeren

Asbestdaken

Ben je ondernemer en van plan een bedrijfspand met een asbestdak te kopen? Of ben je eigenaar van een bedrijfspand met een asbestdak? In dit artikel vertellen risicodeskundigen/schade-experts Alexander Khoenkhoen en Mark Bakker over de risico’s van asbestdaken en hoe je jouw bedrijfspand met asbestdak het best kunt verzekeren.

Univé geeft geld terug - zakelijk

Agrariër Wim Reus ontving vorig jaar december leuk bericht van Univé Noord-Holland dat hij een deel van zijn bedrijfsgebouw- en roerende zakenverzekeringspremie terugkreeg vanwege goede bedrijfsresultaten. Hij gebruikte zijn teruggave voor iets preventiefs, maatschappelijks én duurzaams. Benieuwd naar zijn verhaal?
Roerende zakenverzekering

Het belang van een Roerende zakenverzekering

Niemand zit te wachten op schade door extreme weersomstandigheden, brand, cybercriminaliteit, diefstal en vandalisme. En toch is de kans aanwezig dat je het mee gaat maken. Een gebouwen en/of roerende zaken verzekering is dan van groot belang.
Horrorschuur

Horrorschuren

Ben jij onbewust verhuurder van een 'horrorschuur' en kom je bij een inval pas achter de criminele activiteiten? Dan zijn de gevolgen niet te overzien. Wij vertellen je daarom waar je op moet letten bij de verhuur van je pand.

Gegroeid als zzp'er? Denk aan mogelijke risico's

Ben jij gegroeid als zzp’er? Dan komen er ook ineens risico’s om de hoek kijken waar je misschien niet meteen aan denkt. Gelukkig kun je de risico’s flink verkleinen. Bij Univé denken we mee met jou als groeiende zzp’er.
Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen plaatsen: waar moet je op letten?

Zonnepanelen op het dak van jouw bedrijfspand, kantoorgebouw, ligboxenstal of bollen- of akkerbouwschuur? Je bent niet de enige. Logisch ook: het is duurzaam, je bespaart energiekosten en draagt je steentje bij aan de doelen in het klimaatakkoord. Maar waar moet je nou op letten als je zonnepanelen wilt plaatsen?

De belangrijkste verzekeringen voor een zzp’er in de bouw

Hoe jij jouw werk moet doen, hoeven we je niet te vertellen. Dat weet jij als geen ander. Het is onze taak om jou te voorzien van de verzekeringen die je écht nodig hebt als je zzp’er bent in de bouw. Daar vertellen we je graag meer over.

Zakelijke (brand)verzekeringen

Een bedrijfsgebouw is vaak cruciaal voor je bedrijfsvoering. Of dat nu een winkel, een boerderij of een fabriekshal is. Want zonder gebouw heb je geen bedrijf. Het is daarom verstandig om een brandverzekering af te sluiten.

Maaltijdenthuis - Cateringservice Holterman

Al 17 jaar lang bezorgen ze maaltijden aan doelgroepen die het zelf niet kunnen bereiden. ‘Als koken een probleem wordt’ is hun motto. Maar wij bezorgen niet alleen eten, onze rol is meer dan dat. Wij zijn degene die kijken hoe het met iemand gaat.
Univé Cyberhulp dekking

Cyberhulp

Univé gaat haar leden helpen bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. De coöperatie heeft een speciale cyberhelpdesk opgezet, die 24/7 klaarstaat voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden.
Klanttevredenheid Zakelijk

KTO Zakelijk 2020

Met een NPS van 7,0 bemachtigd Univé een sterke tweede plaatst in het jaarlijkse Klanttevredenheidsonderzoek Zakelijk van MarketResponse.

Traiteur van Egmond: De aanval is de beste verdediging

Twee heren, gedreven ondernemers en échte vakmannen. Samen met een geolied team van ruim 25 medewerkers weten zij iedere inwoner van Mijdrecht en Uithoorn te verrassen met hun overheerlijke producten. Ambitieuze ondernemers met als ondernemersvisie: De aanval is de beste verdediging.

AOV voor zware beroepen

Zwaar beroep? Dan is een AOV extra belangrijk. Maar ja, die is toch niet te betalen? Dat denken veel zelfstandigen, maar er is meer mogelijk dan je denkt. We leggen je precies uit hoe dat zit en wat er mogelijk is.
Foto: gemaakt door Koolmees Photography

Zzp'er in coronatijd: van het podium naar de bouw

Als site producer op evenementen is Chris Dorresteijn wel gewend om problemen op te lossen. Maar wat doe je als er de hele zomer lang geen enkele artiest meer te zien is? En wat betekent dat voor een freelancer?

Houd hackers buiten de deur

'Het overkomt mij niet'. We denken het allemaal, toch? Totdat het je wél overkomt en je gegevens worden gehackt omdat je op een link hebt geklikt. En dan?

Groei en krimp van je bedrijf

Een groeiend bedrijf is een gezond bedrijf, toch? Vaak wel, maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Ontdek welke dat zijn, hoe jij deze vermijdt en waarom krimpen soms helemaal zo’n slecht idee niet is.

Ondernemen: van start tot pensioen in 10 stappen

Als ondernemer zijn er belangrijke momenten waarop je voor keuzes komt te staan en wel wat hulp en advies kunt gebruiken. Wij hebben ze op een rijtje gezet.
Help! Mijn concurrent heeft een soortgelijke bedrijfsnaam!

Help! Mijn concurrent heeft een soortgelijke bedrijfsnaam!

Een goede bedrijfsnaam verzinnen kan een hele klus zijn. Check ook goed of er niet een bedrijf in de buurt is met een vergelijkbare naam. Dit kan namelijk een hoop gedoe opleveren.
Algemene voorwaarden

Tot hoe ver kun je algemene voorwaarden dichttimmeren?

Taaie kost, die algemene voorwaarden. Maar als ondernemer is het verstandig om algemene voorwaarden te hebben voor je bedrijf.

Column: het leven van een ZZP'er in coronatijd

In tijden van corona denk ik vaak aan mijn opa Vegter. Hij wist hoe hij mij als tiener kon motiveren bij tegenslag. “Een ‘Vegter’ geeft nooit op”.

Column: ZZP'er in coronatijd - 'oren in je nek en gáán'

ZZP'ers hebben het zwaar in deze coronacrisis. Tekstschrijver Corwin Stam zoomt in op een bepaald moment van de dag.

De experts aan het woord

Kilometrage naar beneden

Univé Alkmaar in gesprek met autoklanten

Verwacht wordt dat ook dit jaar voor veel mensen het kilometrage lager zal uitvallen doordat we minder autorijden. Univé nam contact op met klanten uit Alkmaar.

Watertappunten voor basisscholen in Noord-Holland

Organisatie JOGG bedacht een manier om kinderen op school meer water te laten drinken. Het resulteerde in de succesvolle watertappunten.

Tablets voor Het Max Plazier Huis in Schagerbrug

Door de coronacrisis kan Jeffrey zijn oma in Het Max Plazier Huis niet meer zien. Hij laat het er niet bij zitten en regelt drie tablets om te videobellen.

Redders in nood van het Markermeer

De stoere mannen en vrouwen 'achter' de reddingsbrigade zorgen ervoor dat iedereen op het water na een dag vol plezier weer veilig en gezond aan wal komt.

Het Ledenfonds doneert 300 beweegtassen aan kinderen in Alkmaar

Univé ziet het belang van buitenspelende en bewegende kinderen, en deed daarom een donatie aan JOGG voor 'beweegtassen'.

AED, het verschil tussen leven en dood

Bij Felon La Pierre hangt een AED aan zijn muur. Een onmisbaar apparaat. Een aantal jaar later kreeg hij zelf een hartstilstand.

Mooie initiatieven in Coronatijd

"De intelligente lockdown is niet makkelijk. Ik mis de kleine gesprekjes, ontmoetingen op 't schoolplein en de knuffels."

Column: speeddaten met een jurist van Rechtshulp

Dagelijks kunnen juridische conflicten ontstaan: een grote boom bij de buren, een onjuist contract of gebreken aan de nieuwe woning. Wat dan?

De kunst van het slapen - nooit meer schaapjes tellen

Slapeloze nachten, we hebben het allemaal weleens. Univé organiseerde daarom een slaapworkshop. Nooit meer schaapjes tellen!